Τζορτζ Οζμπορν: Ενεργοποίηση του άρθρου 50 μόνο όταν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα

Τζορτζ Οζμπορν: Ενεργοποίηση του άρθρου 50 μόνο όταν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να καθησυχάσει τις αγορές εν μέσω έντονων ανησυχιών από την πλευρά των επενδυτών για τις πιθανές επιπτώσεις του Brexit επιχείρησε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Οζμπορν.

Αν και επεσήμανε τον κίνδυνο μεγαλύτερης αστάθειας στις χρηματοπιστωτικές αγορές λόγω της απόφασης της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση τόνισε ότι η οικονομία της χώρας είναι αρκετά ισχυρή για να αντιμετωπίσει τις μελλοντικές προκλήσεις.

«Οι επιπτώσεις στην οικονομία θα πλήξουν τα δημοσιονομικά, αλλά κανείς δεν θα πρέπει να αμφισβητήσει την ικανότητά μας να διατηρήσουμε την δημοσιονομική σταθερότητα».

Ο Οζμπορν, ο οποίος μίλησε για πρώτη φορά δημόσια μετά το δημοψήφισμα, είπε ότι η κυβέρνηση έχει θέσει σε εφαρμογή σχέδια έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπίσει την έκβαση της ψήφου. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «δεν επιθυμεί η Βρετανία να γυρίσει την πλάτη στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο» ξεκαθαρίζοντας ότι «σκοπεύει να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στον διάλογο με την Ε.Ε. για τις εμπορικές σχέσεις».

Εξάλλου, τόνισε ότι ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έδωσε αρκετό χρόνο στη χώρα για να αποφασίσει τι είδους σχέση επιθυμεί να έχει με την Ε.Ε. και πρόσθεσε ότι θα περιμένει την ανάληψη καθηκόντων από το νέο πρωθυπουργό προτού λάβει οποιαδήποτε απόφαση για νέα δημοσιονομικά μέτρα.

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, σε αντίθεση με τους συναδέλφους του των έξι ιδρυτικών χωρών-μελών που τονίζουν την ανάγκη για άμεση εκκίνηση της διαδικασίας αποχώρησης από την Ε.Ε., θεωρεί ότι «το άρθρο 50 θα πρέπει να ενεργοποιηθεί όταν θα υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για τη σχέση με την Ε.Ε.».

Οσο για τις μελλοντικές κινήσεις του στο πλαίσιο του Συντηρητικού Κόμματος, ο Όζμπορν, είπε ότι θα τις εξετάσει τις επόμενες ημέρες.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή