Τρεις κατηγορούμενους αναγνώρισε φίλος του Φύσσα από το βράδυ της δολοφονίας

Τρεις κατηγορούμενους αναγνώρισε φίλος του Φύσσα από το βράδυ της δολοφονίας

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εντάσεις, επεισόδια και διαπληκτισμούς μέσα στην δικαστική αίθουσα ανάμεσα σε κατηγορουμένους, μάρτυρες, συγγενείς των θυμάτων και σε πολίτες που παρακολουθούν τη δίκη, ξεκίνησε σήμερα στο Εφετείο, μετα από 14 μήνες, που εκδικαζόταν στις φυλακές Κορυδαλλού, η πολύκροτη δίκη της ΧΑ.

Ο μάρτυρας και φίλος του Παύλου Φύσσα, Μιχάλης Ξυπόλυτος, αναγνώρισε στα πρόσωπα των κατηγορουμένων Αναστάσιου Μιχάλαρου και Ιωάννη Άγγου, δυο από τους άνδρες που είδε μέσα και εξω από την καφετέρια "Κοράλι" το βράδυ της δολοφονίας του άτυχου μουσικού. Ο μάρτυρας ο οποίος ήταν μέλος της παρέας του Φύσσα αναγνώρισε τους δυο κατηγορούμενους, ενώ λίγο αργότερα αναγνώρισε και τον Λέοντα Τσαλίκη. Ο μάρτυρας τον περασμένο Απρίλιο την ημέρα που ξεκίνησε η δίκη δέχτηκε επίθεση από ομάδα αγνώστων λέγοντας χαρακτηριστικά: «Χτυπήθηκα στο κεφάλι. Ο τρόπος που μας επιτέθηκαν εκείνη την ημέρα ήταν ίδιος με αυτόν στην Αμφιάλη».

Νωρίτερα, σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε όταν ο Γιώργος Ρουπακιάς, εξερχόμενος της αιθούσης στη διακοπή της δίκης με ισχυρή αστυνομική συνοδεία, έκανε μία χειρονομία για να αποφύγει τις φωτογραφίες, επιτιθέμενος σε φωτογράφο, προσπαθώντας να κατεβάσει τη φωτογραφική μηχανή.

Η κίνηση του προκάλεσε τους συγγενείς των θυμάτων και κυρίως τη μητέρα του Παύλου Φύσσα με αποτέλεσμα να προκληθεί σύρραξη.

Επίσης λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια συνήγορος υπεράσπισης και ο θείος του Παύλου Φύσσα ενώ οι διαπληκτισμοί, οι εντάσεις, οι ύβρεις και το κομφούζιο που επικράτησε για πολύ ώρα στην αίθουσα οδήγησε το δικαστήριο σε διακοπή της δίκης μέχρι νεωτέρας.

Οι εντάσεις και τα προβλήματα δημιουργήθηκαν καθώς δεν έχουν επιλυθεί πολλά θέματα για την ομαλή διεξαγωγή της δίκης – πρώτη ημέρα η δίκη διεξάγεται στο Εφετείο της Αθήνας- μεταξύ των οποίων το σημαντικότερο. Κατηγορούμενοι, συγγενείς των θυμάτων και μάρτυρες εισέρχονται από την ίδια είσοδο.

Ενδεικτικές του κλίματος οι παρεμβάσεις της μητέρας του Παύλου Φύσσα.

Μάγδα Φύσσα: «Η κυρία με απειλεί, με κοιτάζει απειλητικά. Φασίστες, βγήκατε από το λαγούμι σας»

Κοινό: «Μαζέψτε την κάντε την να σωπάσει»

Μάγδα Φύσσα: «Μην κρύβεσαι, έλα εδώ να μου τα πεις»

Θείος Π.Φύσσα: «Βδέλυγμα»

Κοινό: «Αντε γ…»

Από την πλευρά της υπεράσπισης του Νίκου Μιχαλολιάκου, δια του συνηγόρου του Τάκη Μιχαλόλια, έθεσε θέμα στο δικαστήριο προπηλακισμού των κατηγορουμένων και παράλληλα ανέφερε ότι κυκλοφορεί προκήρυξη από αντιφασιστικές και αναρχικές ομάδες που δηλώνουν την πρόθεσή τους να βρίσκονται σε κάθε δικάσιμο στο δικαστήριο και να συμμετέχουν στη δίκη ως παρατηρητές.

Tα επεισόδια συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση και κατά την εξέταση μάρτυρα, φίλου του Παύλου Φύσσα καθώς συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν πληροφορίες για την προσωπικότητα του Παύλου Φύσσα σχετικά με τις απόψεις του για τις καλόγριες και τους παπάδες.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή