Η Μπλε Πολυκατοικία αποχαιρετά το Floral

Η Μπλε Πολυκατοικία αποχαιρετά το Floral

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επτά χρόνια νεότερης και 83 χρόνια συνολικής παρουσίας συμπλήρωσε το Floral στην πλατεία Εξαρχείων, όμως δεν το γιορτάζει. Αντιθέτως, το ιστορικό στέκι, το οποίο μετά την τελευταία του επαναλειτουργία είχε εξελιχθεί σε πολυχώρο τέχνης –εκτός του παραδοσιακού καφέ-μπαρ– ρίχνει αυλαία, όπως πληροφορηθήκαμε, αύριο Τετάρτη, γεγονός ιδιαίτερα στενάχωρο για όσους έχουν συνηθίσει να το βλέπουν στην άκρη της πιο ιντριγκαδόρικης πλατείας της πόλης.

Γιατί όμως κλείνει το Floral; Οπως μας διευκρινίζει ο εκ των ιδιοκτητών κ. Γιώργος Θαλασσινός, οι λόγοι είναι βασικά δύο. Ο ένας έχει να κάνει με το αυξημένο ενοίκιο, το οποίο οι ιδιοκτήτες του κτιρίου αξιώνουν προκειμένου να επεκτείνουν τη μίσθωση του χώρου της θρυλικής Μπλε Πολυκατοικίας. Ο δεύτερος και μάλλον σημαντικότερος είναι η όλο και αυξανόμενη εγκληματικότητα, που σχετίζεται κυρίως με το εμπόριο ναρκωτικών και η οποία ταλαιπωρεί τα τελευταία χρόνια την περιοχή. «Η γειτονιά καταστρέφεται όλο και περισσότερο, με τη συνενοχή όλων, του δήμου και του κράτους συμπεριλαμβανομένων. Κουμάντο πια κάνουν οι συμμορίες ναρκωτικών με όσα αυτές φέρνουν μαζί τους», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Θαλασσινός, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα πως τα συγκεκριμένα προβλήματα δεν σχετίζονται με τους γνωστούς πολιτικούς προσανατολισμούς της πλατείας. Αντιθέτως, είναι έργο της μαφίας που δρα στην περιοχή, στην οποία «δεν αποκλείεται να καταλήξει και το ίδιο το Floral, όπως έχει γίνει και με άλλους χώρους της περιοχής». Υπενθυμίζεται ότι προ λίγων εβδομάδων, πάνω στην πλατεία, ένας αλλοδαπός είχε σκοτωθεί από πυρά αγνώστων, δολοφονία που συνδεόταν με το εμπόριο ναρκωτικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή