Γ. Περιστέρης: Σημαντικότερη η γεωπολιτική παρά η οικονομική διάσταση του Brexit

Γ. Περιστέρης: Σημαντικότερη η γεωπολιτική παρά η οικονομική διάσταση του Brexit

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι επιπτώσεις του BREXIT δεν έχουν ακόμα αποκρυπτογραφηθεί από κανέναν. Εκτιμώ, όμως, ότι πρέπει να ξεφύγουμε από τον ελληνικό μικρόκοσμο ή από τις ενδεχόμενες άμεσες οικονομικές επιπτώσεις και να εστιάσουμε στην τεράστια γεωπολιτική διάσταση του θέματος» επεσήμανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κ. Γιώργος Περιστέρης, στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Ομίλου.

Σε σχετική ερώτηση, ο κ. Περιστέρης υπογράμμισε ότι «η Ε.Ε. ήταν η απάντηση της Ευρώπης μετά από δύο μεγάλους πολέμους. Όμως, τις τελευταίες δεκαετίες και μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης η Ευρώπη συνεχώς διαμελίζεται, δεν ενώνεται. Ο αριθμός των κρατών της Ευρώπης έχει πολλαπλασιαστεί και μετά το BREXIT υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω ενίσχυσης των αποσχιστικών τάσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες χώρες, τη στιγμή μάλιστα που παρατηρείται ενίσχυση των ευρωσκεπτικιστών σε πολλά κράτη της Ε.Ε.».

Καταλήγοντας, ο κ. Περιστέρης σημείωσε ότι «αυτό το ενδεχόμενο θα έπρεπε να μας προκαλεί πολύ πιο μεγάλη ανησυχία από τις οικονομικές επιπτώσεις του BREXIT. Ο κίνδυνος της γεωπολιτικής αστάθειας και των οδυνηρών συνεπειών που αυτή θα επιφέρει είναι πολύ πιο σοβαρός».   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή