Νοκ-άουτ από την Ιταλία οι πρωταθλητές Ισπανοί

Νοκ-άουτ από την Ιταλία οι πρωταθλητές Ισπανοί

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης η Ισπανία, μιας και η Ιταλία, το απόγευμα της Δευτέρας, την έβγαλε νοκ – άουτ από τη συνέχεια του Euro, νικώντας την με 2-0 στο «Stade de France» του Παρισιού.

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε με τη γνωστή ενέργεια που έδειξε και στη φάση των ομίλων, κατάφερε να περιορίσει αρκετά το δημιουργικό παιχνίδι των Ιβήρων και με τα γκολ των Κιελίνι (33’) και Πελέ στις καθυστερήσεις, πήρε το «εισιτήριο» για τη φάση των «8», όπου, στο πλέον κλασικό ευρωπαϊκό ντέρμπι, θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία.

Ο αμυντικός της Γιουβέντους μετέτρεψε σε ουσία την ιταλική υπεροχή του πρώτου μέρους, σκοράροντας με κοντινό πλασέ έπειτα από ασταθή απόκρουση του Ντε Χέα σε δυνατό σουτ – φάουλ του Εντερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα και μόνο από το 70΄ και μετά οι Ισπανοί κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά, βρίσκοντας όμως σε απόλυτη ετοιμότητα τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Ο πολύπειρος γκολκίπερ είπε «όχι» στις ισπανικές τελικές προσπάθειες, με αποκορύφωμα την επέμβαση σε κοντινό σουτ του Πικέ λίγα λεπτά πριν το φινάλε και οι συμπαίκτες του, εκμεταλλευόμενοι τους κενούς χώρους «κλείδωσαν» τη νίκη στο 91’. Ο Ινσίνιε πάσαρε στον Νταρμιάν, ο τελευταίος σέντραρε από τα δεξιά και ο Πελέ διαμόρφωσε το αποτέλεσμα της αναμέτρησης, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στη διοργάνωση.

Ιταλία (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Φλορέντσι (84’ Νταρμιάν), Παρόλο, Ντε Ρόσι (53’ Τιάγκο Μότα), Τζακερίνι, Ντε Σίλιο, Πελέ, Έντερ (82’ Ινσίνιε)

Ισπανία (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Ντε Χέα, Χουανφράν, Πικέ, Ράμος, Άλμπα, Μπουσκέτς, Σίλβα, Φάμπρεγκας, Ινιέστα, Νολίτο (46’ Αντούριθ, 81’ Πέδρο), Μοράτα (70’ Λούκας Βάσκεθ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή