«Γνώριμος» της ΕΛ.ΑΣ. ο εκτελεστής στην Κύπρο

«Γνώριμος» της ΕΛ.ΑΣ. ο εκτελεστής στην Κύπρο

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γνωστός στην Ελληνική Αστυνομία είναι ο 48χρονος Αλβανός Aleks Burelli, που καταζητείται με διεθνές ένταλμα των κυπριακών αρχών για συμμετοχή στην τετραπλή δολοφονία που έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη στην Αγία Νάπα. Ταυτοποιήθηκε ως ο ένας από τους συνεργούς τού επίσης Αλβανού Jani Vogli, 41 ετών, ο οποίος έπεσε νεκρός στη διάρκεια της ένοπλης συμπλοκής που προηγήθηκε της εκτέλεσης του Κύπριου επιχειρηματία Φάνου Καλοψιδιώτη.

Από την έρευνα της Κυπριακής Αστυνομίας προέκυψε ότι οι δύο άνδρες ταξίδεψαν στις αρχές Μαΐου από τα Τίρανα στην Κωνσταντινούπολη και εν συνεχεία στην Κύπρο, προκειμένου να εκτελέσουν συμβόλαιο θανάτου εις βάρος του Καλοψιδιώτη, ιδιοκτήτη καζίνο και νυκτερινών κέντρων στην Αγία Νάπα. Υστερα από έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., προέκυψε ότι ο Burelli έχει συλληφθεί τρεις φορές στη χώρα μας για διάφορα αδικήματα, όπως αρπαγή, εκβίαση, παραβάσεις για όπλα και ναρκωτικά. Ενδεικτικά, το 2006 είχε συλληφθεί για κατοχή ενός κιλού κοκαΐνης και είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης 14 ετών. Εμεινε έγκλειστος για τρία χρόνια και αποφυλακίστηκε το 2009. Το 2013 είχε ανοίξει πυρ κατά αστυνομικών στη διάρκεια καταδίωξής του στο Κερατσίνι. Τότε είχε συλληφθεί, καθώς το αυτοκίνητο που οδηγούσε ανετράπη λόγω υπερβολικής ταχύτητας, και παρέμεινε στη φυλακή για 12 μήνες. Τελικά αποφυλακίστηκε, καθώς η αρχική κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας μετετράπη σε πλημμεληματική δίωξη για άσκοπους πυροβολισμούς.

Αντίθετα, άγνωστος στους Ελληνες αστυνομικούς είναι ο 41χρονος νεκρός εκτελεστής Jani Vogli. Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τις 10 μ.μ. της περασμένης Πέμπτης οι δύο άνδρες άνοιξαν πυρ κατά του Καλοψιδιώτη και της παρέας του σε υπαίθριο χώρο εστιατορίου στην Αγία Νάπα. Κατά τη συμπλοκή έπεσαν νεκροί ο Κύπριος επιχειρηματίας, ο κουμπάρος του (αστυνομικός) και η σύζυγός του. Ακριβώς τέσσερα χρόνια πριν, στις 23 Ιουνίου 2012, είχε γίνει απόπειρα δολοφονίας του Καλοψιδιώτη, κατά την οποία είχαν δολοφονηθεί πέντε άτομα της φρουράς του. Για εκείνη την υπόθεση καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη ο Ελληνας αντιεξουσιαστής Δημήτρης Μαμαλικόπουλος και ο επίσης Ελληνας συνεργός του Αναστάσιος Τσεχιλίδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή