Οι εξελίξεις στη Βρετανία δεν πλήττουν τη Folli Follie

Οι εξελίξεις στη Βρετανία δεν πλήττουν τη Folli Follie

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εχουμε ζήσει αρκετές κρίσεις τα τελευταία χρόνια από το 2008 και μετά και δεν μας τρομάζουν οι νέες συνθήκες που δημιουργεί το Βrexit. Εξάλλου εμείς δεν παράγουμε κάτι στη Μεγάλη Βρετανία». Με τις δηλώσεις αυτές ο διευθύνων σύμβουλος της Folli Follie Group Γιώργος Κουτσολιούτσος καθησύχασε τους μετόχους της εισηγμένης στη διάρκεια της ετήσιας τακτικής συνέλευσης των μετόχων την περασμένη εβδομάδα. Οπως πρόσθεσε ο κ. Κουτσολιούτσος: «Το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος φαίνεται θετικό για μας, διότι η βρετανική αγορά υπέφερε λόγω της ισχυροποίησης της στερλίνας. Επίσης η αντίδραση στην αγορά συναλλάγματος θα έχει ευνοϊκές επιπτώσεις στην ταξιδιωτική αγορά. Φυσικά, μένει να δούμε αν ψυχολογικά το Brexit θα επηρεάσει τα επίπεδα κατανάλωσης των ίδιων των Βρετανών», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Folli Follie Group. Οπως είπε ο κ. Κουτσολιούτσος: «Οι νέες συνθήκες ενδεχομένως να οδηγήσουν σε αποκλιμάκωση της αγοράς ακινήτων και των μισθωμάτων».

Αναφορικά με το κόστος ενοικίασης των καταστημάτων στο Λονδίνο, ο κ. Κουτσολιούτσος διευκρίνισε τα εξής: «Οι τιμές στο real estate είχαν πάει στα ύψη. Για δύο καταστήματα Links of London και Folli Follie κάτω από 170 τ.μ. στην Οxford Street πληρώνουμε μίσθωμα 800.000 λίρες τον χρόνο. Και δώσαμε μάχη για να τ’ αποκτήσουμε. Υπάρχει η άποψη ότι θα σημειωθεί πτώση των τιμών», ανέφερε ο κ. Κουτσολιούτσος. Σε ό,τι αφορά την πορεία του ομίλου, που διαθέτει 980 καταστήματα σε 30 χώρες, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου σημείωσε ότι για τη χρήση του 2015 δεν θα διανεμηθεί μέρισμα. Δικαιολογώντας αυτή την απόφαση, ο κ. Κουτσολιούτσος είπε: «Είμαστε σε φάση αυξημένων επενδύσεων σε ένα περιβάλλον αστάθειας και θέλουμε να έχουμε επαρκή ρευστότητα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή