Πρόσωπα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αέρας ανανέωσης φύσηξε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με γνώριμα πρόσωπα του φορέα να αναλαμβάνουν καίριες θέσεις στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Επικεφαλής των προγραμμάτων για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Ντοκιμαντέρ αναλαμβάνουν ο κριτικός κινηματογράφου και στέλεχος του ΦΚΘ Γιώργος Κρασσακόπουλος και ο υπεύθυνος του τμήματος «Ματιές στα Βαλκάνια» Δημήτρης Κερκινός (φωτ.) αντίστοιχα, ενώ η υπεύθυνη της «Αγοράς» Γιάννα Σαρρή θα είναι σύμβουλος για καινοτόμα προγράμματα και νέες τεχνολογίες.

(…) Ενα μικρό βίντεο-βινιέτα για το Instagram ανέλαβε να δημιουργήσει ο Γιώργος Λάνθιμος για το «Identikit» από το πρόσφατο άλμπουμ των Radiohead. Η μπάντα ζήτησε από τον Ελληνα σκηνοθέτη και άλλους συναδέλφους του να φτιάξουν τα μικρά κλιπ και, βέβαια, εκείνος ανταποκρίθηκε με το χαρακτηριστικό πάντα στυλ του: πρωταγωνιστής του βίντεο είναι ένας άνδρας που τρώει αέρα κοπανιστό…

(…) Mία από τις αγαπημένες κιθάρες του Πρινς, αλλά και μία μπούκλα από τα μαλλιά του Ντέιβιντ Μπάουι ήταν μεταξύ των ετερόκλητων αντικειμένων που δημοπρατήθηκαν στις ΗΠΑ το περασμένο Σαββατοκύριακο. Κατασκευασμένη στα τέλη της δεκαετίας του ’80, η Yellow Cloud guitar, που έχει απαθανατιστεί σε δεκάδες φωτογραφίες από ζωντανές εμφανίσεις του Πρινς μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’90, ανήκει πλέον στη συλλογή του ιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας Indianapolis Colts. Η ταυτότητα του αγοραστή της μπούκλας του Μπάουι δεν έγινε γνωστή, σίγουρα πάντως πρόκειται για κάποιον φανατικό (και εύπορο) θαυμαστή του, ο οποίος πλήρωσε 17.000 ευρώ για να την αποκτήσει.

(…) Δεν υπήρχε γνωστή προσωπικότητα που δεν ενεπλάκη στην επικοινωνιακή μάχη υπέρ ή κατά του Brexit. Τώρα έχει έρθει η σειρά των διασημοτήτων που προσπαθούν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη για την επαύριο του δημοψηφίσματος. Και ο σεφ Τζέιμι Ολιβερ άφησε για λίγο τις κατσαρόλες του και έκανε δημόσιο διάβημα στα social media για να μην αφήσουν οι Βρετανοί τον Μπόρις Τζόνσον να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή