Βουλή: «Ρουκετοπόλεμος» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Βουλή: «Ρουκετοπόλεμος» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε διαδικασία γενικού σχολιασμού όλων των τελευταίων εξελίξεων εντός και εκτός Ελλάδος, όπως είναι η συμπλήρωση ενός έτους με περιορισμούς στην τραπεζική κίνηση κεφαλαίων, η υπόθεση της επιχείρησης Μαρινόπουλος, το Brexit, καθώς και η τρομοκρατική δολοφονική επίθεση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, εξελίσσεται από το πρωί σήμερα η κοινοβουλευτική επεξεργασία νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομίας, μέσω του οποίου προσαρμόζεται η ελληνική νομοθεσία σε κοινοτική οδηγία. Από τη συζήτηση που αναπτύσσεται δεν απουσιάζουν ούτε οι «παραδοσιακές» αντιπαραθέσεις κυβέρνησης – αντιπολίτευσης, με αφορμή κυρίως την επιλογή πολλών υπουργών να εκμεταλλευθούν την ευκαιρία και να εντάξουν στο σχέδιο νόμου σειρά τροπολογιών (συνολικά 15) για άσχετα ζητήματα, καθώς και η με τον κατεπείγοντα τρόπο εισαγωγή προς επεξεργασία των συμβάσεων του ΟΛΠ που εξελίσσεται παράλληλα σε άλλη αίθουσα του Κοινοβουλίου.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ξεχώρισαν: Πρώτον η αήθης στάση του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Ηλ. Παναγιώταρου να δηλώσει από του βήματος της Ολομέλειας ότι δεν επιθυμεί να εκφράσει καμία συμπάθεια στους Τούρκους και την Τουρκία για την νέα πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση.

Δεύτερον, η παράπλευρη κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, εξ αφορμής της ανακοίνωσης του υπουργού Οικονομίας Γ.Σταθάκη ότι η κυβέρνηση υπαναχωρεί της αρχικής της επιλογής να συμπεριλάβει στο νομοσχέδιο τροπολογία την οποία είχε καταθέσει και η οποία αφορά ουσιαστικά την διά νόμου εφεξής διεξαγωγή «παραδοσιακών λαϊκών» εθίμων. Η εν λόγω πρωτοβουλία του γαλάζιου βουλευτή Χίου, που είχε γίνει αποδεκτή όταν η συζήτηση του σχεδίου νόμου σχεδόν ολοκληρωνόταν στην αρμόδια Επιτροπή, αφορούσε ουσιαστικά το γνωστό έθιμο του «ρουκετοπόλεμου» στην εκλογή του περιφέρεια.

Ο κ. Σταθάκης σχεδόν στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης είπε πως αποσύρει την επίμαχη διάταξη, επειδή είναι έτσι ασαφώς διατυπωμένη που δεν υπακούει στους κανόνες της καλής νομοθέτησης. Ο εκ Χίου βουλευτής και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Ν.Δένδιας διαμαρτυρήθηκαν, όπως ήταν φυσικό, για την εξέλιξη. Στους διαδρόμους της Βουλής η εν λόγω εξέλιξη συνοδεύτηκε από σχόλια όπως ότι η κυβέρνηση επέλεξε με τη σημερινή άρνησή της, να «τιμωρήσει» τον κ. Μηταράκη, μετά την πρωτοβουλία του βουλευτή της ΝΔ μία ημέρα πριν να αναδείξει ζήτημα συμμετοχής εταιρείας off shore στο μετοχολόγιο της εφημερίδας «Αυγή». Σχετικού περιεχομένου υπαινιγμό έκανε σε παρέμβασή του εντός της Ολομέλειας και ο βουλευτής του Ποταμιού Γ.Αμυράς. Η συνεδρίαση αναμένεται να ολοκληρωθεί με ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου και των τροπολογιών αργά το μεσημέρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή