Κατάληψη «Ρουβίκωνα» στην πρεσβεία Μεξικού

Κατάληψη «Ρουβίκωνα» στην πρεσβεία Μεξικού

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επειτα από περίοδο τριών μηνών «σιωπής» η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας» επανεμφανίστηκε χθες κάνοντας κατάληψη στην πρεσβεία του Μεξικού στο κέντρο της Αθήνας. Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, μέλη της εισέβαλαν στο κτίριο που βρίσκεται στην πλατεία Κολωνακίου και διένειμαν φυλλάδια για τη διαφθορά στο Μεξικό, τις δολοφονίες φοιτητών και αντικαθεστωτικών δημοσιογράφων. Επιπλέον, ανήρτησαν ανακοίνωση στην ιστοσελίδα Athens Indymedia. «Στεκόμαστε δίπλα στους αγωνιζόμενους λαούς του Μεξικού, ενώνοντας τη φωνή μας με τη δική τους στον δίκαιο αγώνα τους για αξιοπρέπεια και ελευθερία», ανέφεραν στο κείμενό τους τα μέλη της ομάδας. «Απαιτούμε από το διεφθαρμένο μεξικανικό κράτος να τερματίσει την καταστολή, να πάψει τις διώξεις στους αγωνιστές, να ελευθερώσει τους πολιτικούς κρατούμενους και να σταματήσει την καταλήστευση των αυτόχθονων φυλών και την αρπαγή και καταστροφή της γης τους».

Η αστυνομία, που έσπευσε στο σημείο προσήγαγε 14 μέλη του «Ρουβίκωνα». Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας στον 6ο όροφο της ΓΑΔΑ και λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι, δίχως να σχηματιστεί εναντίον τους δικογραφία.

Η προηγούμενη εμφάνιση της αναρχικής «συλλογικότητας» ήταν στις 8 Απριλίου, οπότε μέλη του «Ρουβίκωνα» είχαν προκαλέσει φθορές στην είσοδο των γραφείων της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» στο Μαρούσι. Για τη συμμετοχή τους σε εκείνη την υπόθεση είχαν συλληφθεί δύο άτομα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή