Με Σκουρλέτη, Σταθάκη ο αντικαγκελάριος Γκάμπριελ

Με Σκουρλέτη, Σταθάκη ο αντικαγκελάριος Γκάμπριελ

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σειρά συναντήσεων θα έχει στην Αθήνα αύριο και την Παρασκευή ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, o οποίος συνοδεύεται από στελέχη γερμανικών επιχειρήσεων. Αύριο στις 15.45 ο κ. Γκάμπριελ θα συναντηθεί με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη συνάντηση στην οποία θα συμμετάσχει και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, όπως και στελέχη γερμανικών επιχειρήσεων και εκπρόσωποι ελληνικών θεσμικών φορέων ενέργειας. Ο κ. Γκάμπριελ την Παρασκευή θα συμμετάσχει στο Ενεργειακό Συνέδριο που συνδιοργανώνεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας. Αμέσως μετά, θα υπογραφεί κοινή διακήρυξη προθέσεων στον τομέα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας μεταξύ των υπουργών Πάνου Σκουρλέτη και Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Η εταιρεία Κωτσόβολος είναι από τις πρώτες θυγατρικές πολυεθνικών –ελέγχεται από τον βρετανικό όμιλο Dixons– που ανακοίνωσαν επίσημα ότι θα προχωρήσουν σε προσλήψεις εργαζομένων, συγκεκριμένα έως 350 μέχρι το τέλος του 2016 σε σύνολο 2.000 εργαζομένων, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα της «Κ» την περασμένη Κυριακή. Η ελληνική θυγατρική της Dixons έλαβε και την άδεια από τη μητρική να επανεπενδύσει τα κέρδη της προηγούμενης χρήσης, που ξεπέρασαν τα 8 εκατομμύρια ευρώ. Ηδη η διοίκηση έχει εκπονήσει επενδυτικό πλάνο 10 εκατ. ευρώ και συνεχίζει να ανοίγει νέα καταστήματα, με τα τελευταία να έχουν ανοίξει στο Αίγιο, στην Αρτα και στα Μουδανιά.

Αναζητούν υπευθύνους στη φορολογική διοίκηση

«Μπηχτές» αφήνουν στελέχη του οικονομικού επιτελείου για τις πρακτικές της φορολογικής διοίκησης. Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι η αύξηση της φοροδιαφυγής στους τουριστικούς προορισμούς οφείλεται στην κατάργηση επί της ουσίας των προλητικών ελέγχων. Και σημειώνουν με νόημα πως την ευθύνη έχει ο επικεφαλής της φορολογικής διοίκησης και όχι η κυβέρνηση. Ωστόσο, υπογραμμίζουν ότι στο τέλος του έτους όλοι κρίνονται, καθώς υπάρχουν συγκεκριμένοι στόχοι που πρέπει να επιτευχθούν. Αυτό που δεν λένε, όμως, τα στελέχη της κυβέρνησης είναι ότι αυτοί κατάργησαν τα πρόστιμα μη έκδοσης αποδείξεων.

Ταξιδιωτική σύσταση από το βρετανικό ΥΠΕΞ

«Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα είστε σε θέση να ανταλλάσσετε στερλίνες σε ευρώ στην Ελλάδα», ενημερώνει τους Βρετανούς που πρόκειται να επισκεφθούν τη χώρα μας για τις διακοπές τους το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών. Με την επικαιροποιημένη, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ταξιδιωτική του σύσταση για την Ελλάδα, το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας πληροφορεί τους Βρετανούς ότι μπορούν να κάνουν ανάληψη μετρητών με τη χρήση της κάρτας τους που έχουν εκδώσει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Παράλληλα, στην ταξιδιωτική σύσταση επισημαίνεται ότι υπήρξε δραματική αύξηση του αριθμού των μεταναστών και των προσφύγων που φθάνουν στα ελληνικά νησιά, συμπεριλαμβανομένων της Λέσβου, της Κω και της Σάμου. Ομως προσθέτει ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για τυχόν ιδιαίτερους κινδύνους για τους Βρετανούς υπηκόους που επισκέπτονται αυτά τα νησιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή