Μητσοτάκης: «Να τελειώνουμε με τον λαϊκισμό»

Μητσοτάκης: «Να τελειώνουμε με τον λαϊκισμό»

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα κινητοποίησης με στόχο την απομόνωση των λαϊκιστικών κινημάτων στην Ευρώπη έστειλε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. απευθυνόμενος, σήμερα, στους 215 ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Στον απόηχο του Brexit, ο κ.Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη η Ευρώπη να περάσει στη μετά-λαϊκισμό εποχή και, παράλληλα, ανέπτυξε την εναλλακτική πρόταση του Κόμματος για μεγαλύτερη ανάπτυξη και μικρότερα πλεονάσματα, ώστε να βγει η Ελλάδα από την κρίση.

Τον Πρόεδρο της Ν.Δ. υποδέχθηκε ο επικεφαλής της ομάδας του ΕΛΚ κ. Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος και προλόγισε τον κ. Μητσοτάκη ως τον επόμενο Πρωθυπουργό της Ελλάδας.

«Το μέλλον είναι να τελειώνουμε με το λαϊκισμό. Ο λαϊκισμός δεν λύνει τα προβλήματα, πολλαπλασιάζει τα αδιέξοδα και τελικά είναι εναντίον των λαών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημείωσε – μεταξύ άλλων – ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για μια νέα Συμφωνία Αλήθειας της Ευρώπης με τους πολίτες, έπειτα και από το αποτέλεσμα-σοκ του βρετανικού δημοψηφίσματος.

Κατ' αντιστοιχία, ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε το δικό του σχέδιο, τη δική του Συμφωνία Αλήθειας με τους έλληνες για έξοδο από την κρίση με ρυθμούς ανάπτυξης 4% και πλεονάσματα 2%, εξηγώντας παράλληλα γιατί το πρόγραμμα που εφαρμόζεται αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα, δεν «βγάζει» πουθενά.

Σύνθετη ονομασία erga omnes για τα Σκόπια

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε το τμήμα της συνεδρίασης, όπου ο κ. Μητσοτάκης δέχθηκε τις ερωτήσεις των ευρωβουλευτών της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς, όχι μόνον για την οικονομία αλλά και για τα εθνικά θέματα.

Μεταξύ αυτών, υπήρξε και ερώτηση για το Σκοπιανό, με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να υποστηρίζει την εθνική θέση για σύνθετη γεωγραφική ονομασία που θα ισχύει για όλες τις χρήσεις (erga omnes). Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα έχει κάνει τα δικά της βήματα προς την επίλυση του ζητήματος, χωρίς την ίδια λογική να ακολουθεί και η πλευρά των Σκοπίων, και τόνισε ότι μέλημα της χώρας μας, είναι η σταθερότητα, η συνεργασία και η ειρήνη στα Βαλκάνια και στο πλαίσιο αυτό έχει κάνει ό,τι έπρεπε να κάνει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή