H Pirelli στο Αυστριακό Grand Prix

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Για την ετήσια επίσκεψη της Formula 1 στο Red Bull Ring που περιβάλλεται από ένα εκπληκτικό σύμπλεγμα βουνών, επιλέχθηκαν οι τρεις πιο μαλακές γόμες στην γκάμα της Pirelli: μαλακή, πολύ μαλακή και πάρα πολύ μαλακή. Η πίστα του Σπήλμπεργκ μοιάζει περισσότερο ίσως από άλλες, με ειδική διαδρομή ράλι: Μεγάλες υψομετρικές εναλλαγές και μια συνεχή αλληλουχία γρήγορων και απαιτητικών στροφών.  Ο καιρός στην περιοχή είναι πάντοτε απρόβλεπτος. Μολονότι η πίστα επέστρεψε στο ημερολόγιο της F1 το 2014 έχει μακρά ιστορία ως Osterreichring με ρίζες πίσω στο 1969. Αυτό δίνει στη διαδρομή ένα χαρακτήρα «παλιάς σχολής» που είναι αισθητός ακόμη και σήμερα. 

 
Η ΠΙΣΤΑ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΏΝ
 
• Τα πρώτα δυο μέρη της πίστας είναι γρήγορα ενώ το τελευταίο είναι αργό και πιο τεχνικό. 
• Η πίστα δοκιμάζει μια ευρεία γκάμα δυνατοτήτων των ελαστικών όσον αφορά στα πλευρικά αλλά και στα διαμήκη φορτία. 
• Η φθορά, η πτώση στην απόδοση λόγω θερμικής καταπόνησης αλλά και η θερμοκρασία περιβάλλοντος βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα, γι’ αυτό και επιλέγηκαν τα πιο μαλακά ελαστικά. 
• Το να οριστούν τα σημεία φρεναρίσματος είναι κάπως πολύπλοκο καθώς υπάρχει ένα αριθμός στροφών όπου οι οδηγοί φρενάρουν σε ανηφόρα. 
• Η επιφάνεια του οδοστρώματος γενικώς παρέχει χαμηλή πρόσφυση, έχει χαμηλή τραχύτητα και σε κάποια σημεία υπάρχουν ανομοιομορφίες. 
• Ένας γύρος στο Σπήλμπεργκ διαρκεί χρονικά, λιγότερο απ’ ότι σε οποιαδήποτε άλλη πίστα του πρωταθλήματος. Η πίστα έχει μόνο 9 στροφές και η ακριβής οδήγηση είναι καθοριστική. 
 
ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΓΟΜΕΣ
 
• Κίτρινη, μαλακή: Δεν είναι σύνηθες να είναι η πιο σκληρή εκ των τριών γομών. Όντας προεπιλογή μας οι οδηγοί πήραν υποχρεωτικά ένα τουλάχιστον σετ απ’ αυτή τη γόμα 
• Κόκκινη, πολύ μαλακή: Επίσης προεπιλογή μας οπότε οι οδηγοί πήραν υποχρεωτικά ένα τουλάχιστον σετ. Αναμένεται να παίζει σημαντικό ρόλο στον αγώνα. 
• Μωβ, πάρα πολύ μαλακή:  Η πιο δημοφιλής επιλογή με διαφορά, κάποιοι πήραν μέχρι και εννιά σετ (σ.σ: από 13 συνολικά) απ’ αυτή τη γόμα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή