Αγουροξυπνημένοι στα χωράφια του Glastonbury με βροχές και… Brexit

Αγουροξυπνημένοι στα χωράφια του Glastonbury με βροχές και… Brexit

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρωί της Παρασκευής τα νέα του Brexit έπιασαν τους αγουροξυπνημένους Αγγλους στα χωράφια του Glastonbury –όπως και τον υπόλοιπο κόσμο– εξαπίνης. Οι περισσότεροι άλλωστε από αυτούς είναι (παραδοσιακά) Λονδρέζοι, 20-45 ετών και μεσαίας οικονομικής τάξης· ακριβώς η δεξαμενή του Bremain δηλαδή. Οπως ήταν φυσικό, το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ της Ευρώπης, που διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο στην νοτιοδυτική Αγγλία, δεν θα έμενε ανεπηρέαστο από τις πολιτικές εξελίξεις. Ή μήπως όχι;

Οπως αποδείχτηκε, τελικά, ούτε το Brexit, ούτε καν η καταρρακτώδης βροχή που έπεφτε στο μεγαλύτερο διάστημα του τριημέρου δεν κατάφεραν να πτοήσουν τους επισκέπτες του φεστιβάλ, οι οποίοι ευχαριστήθηκαν με την ψυχή τους το πρόγραμμα, με αποκορύφωμα τους τρεις φετινούς headliners που άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Οι Coldplay, η Αντέλ και οι Muse (με αντίστροφη σειρά εμφάνισης) έκαναν το κοινό να βάλει –τουλάχιστον για λίγο– κάθε άλλη σκέψη στην άκρη και να παραδοθεί στην ευεργετική δύναμη της μουσικής αλλά και της μοναδικής συλλογικής εμπειρίας που προσφέρει ένα τέτοιο γεγονός. Οσο για τους τελευταίους (τους Muse), τους οποίους περιμένουμε και στα μέρη μας στις 23 Ιουλίου, έδειξαν πως το φετινό τους σόου δεν πρέπει να το χάσουμε.

Γνωστοί για τα εντυπωσιακά σκηνικά που στήνουν στις συναυλίες και γενικότερα για τη λάιβ απόδοσή τους, οι Muse θεωρούνται από τα θεαματικότερα ροκ σχήματα που μπορεί κανείς να δει στις μέρες μας. Το απέδειξαν και στο Glastonbury το βράδυ της Παρασκευής, με ένα σόου γεμάτο περίτεχνες βιντεοπροβολές, φλόγες, πυροτεχνήματα και βροχή από κομφετί, κάνοντας ακόμα και τους στεναχωρημένους του δημοψηφίσματος να «απογειωθούν». Τα δε τραγούδια συμπεριέλαβαν όλους σχεδόν τους «ύμνους» της μπάντας, από το «Supermassive Black Hole» και το «Knights of Cydonia» μέχρι τις πιο καινούργιες επιτυχίες από το πρόσφατο άλμπουμ «Drones», το οποίο δίνει και τον γενικό τίτλο «Drones World Tour».

Με δεδομένο πως τόσο το setlist των τραγουδιών όσο και ο τρόπος της παρουσίασης είναι τα ίδια για όλη τους την περιοδεία, ανάλογη εικόνα θα πρέπει να περιμένουμε και στην εμφάνισή τους στην πλατεία Νερού. Σημειώνεται πως την ίδια μέρα θα δούμε ακόμα στη σκηνή του Φαλήρου τούς δυναμικούς Unkle του δημοφιλέστατου «Burn my Shadow» καθώς και τους ψυχεδελικούς Temples.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή