Στο αρχείο οι αγωγές Αγγελή κατά δικαστικών

Στο αρχείο οι αγωγές Αγγελή κατά δικαστικών

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν προέκυψαν ευθύνες σε δικαστικούς ή εισαγγελικούς λειτουργούς που είχαν χειριστεί υποθέσεις του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου και είχαν περιληφθεί σε αναφορά ελέγχου από τον εισαγγελέα εφετών Ιωάννη Αγγελή. Ο εισαγγελικός λειτουργός που είχε υποβάλει και άλλη αναφορά-καταγγελία κάνοντας λόγο για χειραγώγηση ενεργειών του στην υπόθεση Βγενόπουλου, όπως προκύπτει από το πολυσέλιδο πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Μανώλη Ρασιδάκη, δεν προσήλθε να τεκμηριώσει τις καταγγελίες του, παρότι κλήθηκε προφορικά και με κλήσεις πολλές φορές.

Οι αναφορές, δύο τον αριθμό, του κ. Αγγελή αφορούσαν τους χειρισμούς όλων των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών (μέχρι και την απερχόμενη εισαγγελέα του Αρείου Πάγου) που χειρίστηκαν με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο υποθέσεις Βγενόπουλου ή ενεπλάκησαν σε αυτές κατά τη δικαστική τους διαδρομή. Για όλους αυτούς διατάχθηκε έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν ποινικών αδικημάτων. Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Μανώλης Ρασιδάκης, παρά το γεγονός ότι ο καταγγέλλων –και μάλιστα συναδέλφους του για σοβαρά αδικήματα– εισαγγελικός λειτουργός δεν πήγε να καταθέσει, προχώρησε την έρευνα και κάλεσε ως μάρτυρες περί τους 20 εισαγγελείς και δικαστές, ενώ από το γραφείο του παρήλασαν και όλοι οι εισαγγελείς και οι δικαστές που κατά καιρούς χειρίστηκαν την υπόθεση Βγενόπουλου, μεταξύ των οποίων οι Ελένη Ράικου, Αντ. Ελευθεριάνος, Γεωργία Τσατάνη, Αθηνά Θεοδωροπούλου, Στ. Δασκαλόπουλος, Ισ. Ντογιάκος κ.ά., ακόμη και η κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη. Από τις καταθέσεις τους δεν προέκυψε η διάπραξη κανενός αδικήματος, οπότε και η έρευνα οδηγήθηκε σε αρχειοθέτηση, με την υποβολή πορίσματος 115 σελίδων από τον κ. Ρασιδάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή