Νέα Porsche Panamera: Πολυτέλεια & ομορφιά

Νέα Porsche Panamera: Πολυτέλεια & ομορφιά

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν μπορείς να πεις ότι δεν ομόρφυνε σε σχέση με την πρώτη γενιά, γιατί έχει αλλάξει… και χαίρεσαι πια να βλέπεις Porsche με 4 πόρτες! Η νέα Porsche Panamera έχει να αντιμετωπίσει την κατηγορία των luxury saloon, που συγκαταλέγονται τα Mercedes-Benz S-Class και Maserati Quattroporte.

Πολλά είναι τα χαρακτηριστικά που έχει δανειστεί από την 911 και αυτό είναι ένα πολύ θετικό στοιχείο. Ωστόσο, η καμπίνα ίσως έχει περιοριστεί λίγο σε χώρους και αυτό οφείλεται λόγο της πιο σπορτίφ σχεδίαση που έχει υιοθετήσει. Στο εσωτερικό του αναδεικνύει την πολυτέλεια και τον hi-tech χαρακτήρα του. Στον πίνακα οργάνων συναντάμε ένα αναλογικό στροφόμετρο και δύο πλήρως ψηφιακές οθόνες 7 ιντσών από τη μία και από την άλλη μεριά. Στην κεντρική κονσόλα δεσπόζει η οθόνη αφής 12,3 ιντσών, η οποία ενσωματώνει και τις λειτουργίες του συστήματος Porsche Communication Management νέας γενιάς. Οι πίσω επιβάτες μπορούν να διαχειριστούν τόσο το σύστημα πολυμέσων όσο και τον κλιματισμό. Τα καθίσματά τους μπορούν να διαιρεθούν 40:20:40 και ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 495 λίτρα. Με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων, ο χώρος φόρτωσης αγγίζει τα 1.304 λίτρα.

Η δεύτερη γενιά της Panamera βασίζεται στη νέα πλατφόρμα της Porsche, την MSB (Modular Standard Architecture) και φέρει αρκετές τεχνολογικές λύσεις. Αξίζει να αναφέρουμε τη νέα ενεργή πνευματική ανάρτηση με τεχνολογία τριών θαλάμων, νέο σύστημα PASM, το σύστημα Porsche Torque Vectoring Plus, ενεργές αντιστρεπτικές και ακόμα ένα νέο ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης. Επίσης, η Panamera έχει και σύστημα τετραδιεύθυνσης που γνωρίσαμε για πρώτη φορά στις 918 Spyder και 911 Turbo.

Κάτω από το καπό βρίσκουμε δύο κινητήρες βενζίνης και έναν πετρελαίου. Ο 2.9 V6 biturbo παράγει 440 ίππους και 550 Nm ροπής και το 0-100 km/h έρχεται σε 4,4 (ή 4,2 δλ με το πακέτο Sport Chrono). Η μέγιστη ταχύτητά της Panamera 4s είναι 289 km/h και η κατανάλωσή του είναι στα 8,1 λίτρα/ 100 χλμ. Η Panamera Turbo με τον 4λιτρο V8 biturbo αποδίδει 550 ίππους και 770 Nm ροπής και το 0-100 ολοκληρώνεται σε 3,8 δλ (ή 3,6 με το πακέτο Sport Chrono). Η τελική του ταχύτητα είναι 306 χλμ./ώρα και η κατανάλωση είναι στα 9,3 λτ./ 100 χλμ. Τέλος, η Panamera 4S Diesel με τον V8 4,0 λίτρων αποδίδει 422 ίππους και 850 Nm. Αυτές οι τιμές κατατάσσουν το μοντέλο ως το πιο ισχυρό diesel της εταιρείας που έχει περάσει στην παραγωγή. Το 0-100 χλμ./ώρα πραγματοποιείται σε 4,5 δλ. (ή 4,3 με το πακέτο Sport Chrono και η κατανάλωσή του κυμαίνεται στα 6,7 λτ./100 χλμ.

Οι τιμές στη γερμανική αγορά ξεκινούν από τα 113.027 ευρώ και οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν τον Νοέμβριο 2016.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή