Ανοδική η πορεία των ευρωπαϊκών αγορών

Ανοδική η πορεία των ευρωπαϊκών αγορών

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με άνοδο έκλεισαν χθες για τρίτη συναπτή συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές αγορές, εν μέσω προσδοκιών των επενδυτών πως οι κεντρικές τράπεζες θα προσφέρουν μεγαλύτερη τόνωση στην οικονομία για να εξουδετερώσουν τις παρενέργειες του Brexit. Ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στα υψηλά του 2016 μετά τη δήλωση του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας ότι ενδέχεται να διοχετεύσει ρευστότητα και τονωτικές ενέσεις στη βρετανική οικονομία. Με άνοδο 1% έκλεισε, άλλωστε, ο CAC 40 της Γαλλίας, με κέρδη 1,57% ο ΙΒΕΧ 35 της Μαδρίτης και με 0,71% ο XETRA DAX της Φρανκφούρτης.

Ανοδικά κινήθηκαν οι ιταλικές τράπεζες καθώς η Κομισιόν ενέκρινε σχέδιο τόνωσης της ρευστότητάς τους. Ειδικότερα, η UniCredito σημείωσε κέρδη 2,3% όταν διέρρευσε ότι νέος διευθύνων σύμβουλός της αναλαμβάνει ο Πιερ Μουστιέ, καθώς η επιλογή του εκτιμάται πως μπορεί να οδηγήσει σε ενίσχυση κεφαλαίου της τράπεζας κατά πολλά δισ. ευρώ. Δεν ίσχυσε το ίδιο, όμως, για τις βρετανικές τράπεζες όπως και για μεγάλο μέρος του κλάδου, με τη Royal Bank of Scotland να υποχωρεί κατά ακόμη 4,7% μετά την πτώση του 30% των τελευταίων τριών ημερών. Είχε προηγηθεί υποβάθμισή της από τη Morgan Stanley. Οπως τόνισε ο Μάικλ Χιούζον, αναλυτής της CMC Markets, «παραμένει το πρόβλημα στο μαλακό υπογάστριο της ευρωπαϊκής οικονομίας καθώς οι μετοχές των τραπεζών υφίστανται ακόμη πιέσεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή