Στην τελική ευθεία το μητρώο στελεχών

Στην τελική ευθεία το μητρώο στελεχών

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα λειτουργήσει κανονικά έως το τέλος Ιουλίου η ηλεκτρονική βάση για τη διαμόρφωση του Εθνικού Μητρώου Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, όπως ορίζουν ο νόμος και οι μνημονιακές υποχρεώσεις της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, η καταληκτική ημερομηνία για την έναρξη λειτουργίας του μητρώου είναι η 31η Ιουλίου 2016 και, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το σύστημα θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων όσων επιθυμούν να εγγραφούν στο μητρώο θα λειτουργεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ).

Στόχος του Μητρώου είναι η προώθηση της αποκομματικοποίησης του κράτους, με τη δημιουργία «δεξαμενής» στελεχών για τις θέσεις που βρίσκονται στην κορυφή της διοικητικής ιεραρχίας. Με βάση αυτό, η επιλογή των στελεχών δεν θα γίνεται από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία αλλά θα στηρίζεται σε αντικειμενικές μεθόδους. Στο Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών μπορούν να εγγράφονται, ύστερα από αίτησή τους, μεταξύ άλλων, τακτικοί πολιτικοί υπάλληλοι, μόνιμοι και υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, οι οποίοι έχουν λάβει σε δύο συνεχείς περιόδους αξιολόγησης τελική βαθμολογία μεγαλύτερη ή ίση του βαθμού 75 και είναι κάτοχοι αναγνωρισμένου διδακτορικού διπλώματος, ή είναι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή