Στα 97,1 εκατ. ευρώ οι οφειλές προς εισηγμένες εταιρείες

Στα 97,1 εκατ. ευρώ οι οφειλές προς εισηγμένες εταιρείες

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα 97,10 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι συνολικές απαιτήσεις των εισηγμένων εταιρειών έναντι του Μαρινόπουλου, σύμφωνα τουλάχιστον με τις ανακοινώσεις – απαντήσεις σε ερωτήματα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που εξέδωσαν 21 εξ αυτών.

Από τις ανακοινώσεις προκύπτουν τρία ενδιαφέροντα συμπεράσματα: πρώτον, ότι αρκετές από τις εισηγμένες έχουν εγγυήσεις για μέρος των οφειλών, δεύτερον, ότι αρκετές εξ αυτών δήλωσαν ότι έχουν μηδενικές απαιτήσεις και, τρίτον, ότι πολλές έχουν διακόψει την τροφοδοσία των καταστημάτων ήδη από το 2015. Από τις ίδιες ανακοινώσεις προκύπτει, εξάλλου, ότι αρκετές από τις εισηγμένες εταιρείες δεν αναμένεται να αναλάβουν τώρα δραστικά μέτρα κατά του Μαρινόπουλου, αλλά θα καθορίσουν τη στάση τους ανάλογα με τις εξελίξεις των επόμενων ημερών, δηλαδή αναλόγως της συμφωνίας εξυγίανσης στην οποία προσπαθούν να καταλήξουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Οι οφειλές στον όμιλο MIG

Τις περισσότερες απαιτήσεις μεταξύ των εισηγμένων έναντι του Μαρινόπουλου εμφανίζεται να έχει ο όμιλος της MIG καθώς ανέρχονται στα 28,6 εκατ. ευρώ. Από αυτά, τα 18,7 εκατ. ευρώ πρόκειται για απαιτήσεις της Δέλτα, τα 7,7 εκατ. ευρώ για απαιτήσεις της Μπάρμπα Στάθης, το 1,3 εκατ. ευρώ απαιτήσεις της Singular Logic και 0,9 εκατ. ευρώ αφορά απαιτήσεις της Vivartia. Για τις απαιτήσεις αυτές η MIG έχει στην κατοχή της επιταγές 27,2 εκατ. ευρώ, επίσης πρόσθετες επιταγές εγγυήσεων ύψους 6,3 εκατ. ευρώ, ενώ οι σχηματισθείσες προβλέψεις ανέρχονται σε 4,4 εκατ. ευρώ. Ας σημειωθεί ότι η MIG ήταν ένας από τους λιγοστούς ομίλους που μέχρι σήμερα τροφοδοτούν τα καταστήματα του Μαρινόπουλου, ειδικά σε ό,τι αφορά τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Στα 25,1 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι απαιτήσεις της Εθνικής Πανγαίας ΑΕΕΑΠ, εκ των οποίων 7,8 εκατ. ευρώ αφορούν οφειλόμενα μισθώματα για τη λειτουργική μίσθωση εφτά εμπορικών ακινήτων. Η εταιρεία έχει επίσης απαιτήσεις έναντι του ομίλου Μαρινόπουλου ύψους 17,3 εκατ. ευρώ, οι οποίες αφορούν προκαταβολές για την απόκτηση ακινήτων στη Βουλγαρία και στην Κύπρο.

Ακολουθούν οι απαιτήσεις της αρτοβιομηχανίας Καραμολέγκος, ύψους 10,82 εκατ. ευρώ, της Creta Farm ύψους 8,6 εκατ. ευρώ, του Σαράντη ύψους 6,4 εκατ. ευρώ, της Κρι Κρι ύψους 5,5 εκατ. ευρώ, της αλλαντοβιομηχανίας Π.Γ. Νίκας ύψους 4,2 εκατ. ευρώ, της Foodlink ύψους 3,17 εκατ. ευρώ, της Ελγέκα ύψους 2,98 εκατ. ευρώ, της Εβροφάρμας ύψους 0,72 εκατ. ευρώ, του Παπουτσάνη ύψους 0,37 εκατ. ευρώ, των Μύλων Λούλη ύψους 0,36 εκατ. ευρώ, του Μπουτάρη ύψους 0,155 εκατ. ευρώ, του Κτήματος Λαζαρίδη 0,137 εκατ. ευρώ. Μηδενικές απαιτήσεις σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τους έχουν οι εταιρείες Σελόντα, Νηρεύς, Γαλαξίδι, Υιοί Χατζηκρανιώτη, Μύλοι Κεπενού, Κρέκα και Κανάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή