Επιστροφή αμοιβών από προηγούμενες διοικήσεις του διεκδικεί ο ΟΛΠ

Επιστροφή αμοιβών από προηγούμενες διοικήσεις του διεκδικεί ο ΟΛΠ

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην διανομή μερίσματος 0,1114 ευρώ για την χρήση του 2015 έναντι 0,0989 το 2014 (+12,5%) προχωρά ο ΟΛΠ σύμφωνα με τις αποφάσεις της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων η οποία έγινε χθες Πέμπτη στη σκιά της ψήφισης του κυρωτικού νόμου της σύμβασης παραχώρησης με το ελληνικό δημόσιο βάση της οποίας θα λειτουργήσει το λιμάνι με βασικό μετοχο την Cosco.

Παράλληλα στην γενική συνέλευση αποφασίστηκε η ανάκτηση οφειλόμενων ληξιπρόθεσμων και απαιτητών ποσών από τον τέως πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ κατά τα έτη 2011 έως και 2015 κ. Γιώργο Ανωμερίτη και τον τότε αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο κ. Π. Πετρουλή. Και αυτό διότι όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, διαπιστώθηκε ύπαρξη υπερβάσεων του ανώτατου ορίου αμοιβών εκ του νόμου και εκ των οικείων αποφάσεων της τακτικής γενικής συνέλευσης για τα έτη αυτά. Το ζήτημα αφορά διαφορά μεταξύ του βασικού μετόχου, του ελληνικού δημοσίου δηλαδή και του ΤΑΙΠΕΔ που το εκπροσωπεί, και των δυο κορυφαίων στελεχών της τότε διοίκησης αναφορικά με το ύψος των αμοιβών που έπρεπε να λαμβάνουν με βάση όσα έχουν επιβληθεί στους κρατικούς λειτουργούς από το 2010 και μετά.

Οι προηγούμενες γενικές συνελεύσεις δεν ενέκριναν τις αμοιβές των δυο αυτών στελεχών καθώς οι εκπρόσωποι του δημοσίου καθώς εκτίμησαν ότι υπερέβαιναν το πλαφόν εξαιτίας και της παράλληλης είσπραξης εκ μέρους τους άλλων αμοιβών ή συντάξεων από το δημόσιο. Η πλευρά των τότε στελεχών της διοίκησης εχει απαντήσει εγγράφως επί των ζητημάτων αυτών προς το ΤΑΙΠΕΔ διατηρώντας διαφορετική άποψη και θεωρώντας νόμιμες τις απολαβές τους.

Κατά την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων, τόσο ο πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος κ. Ιωάννης Κούβαρης όσο και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΟΛΠ κ. Αθανάσιος Λιάγκος που ασκούν το management από πέρυσι το καλοκαίρι, υπογράμμισαν ότι η εταιρεία αύξησε κατά 23,83% τα καθαρά μετά από φόρους κέρδη στα 8,375 εκατομμύρια ευρώ, περιόρισε τα έξοδά της και εξόφλησε πλήρως τις υποχρεώσεις της προς το ΙΚΑ (14 εκατ. ευρώ) ενώ προχώρησε και σε επικαιροποίηση των προβλέψεων εξορθολογίζοντας τον ισολογισμό της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή