Το Νομισματοκοπείο τους… ενώνει

Το Νομισματοκοπείο τους… ενώνει

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δίπλα δίπλα βρέθηκαν ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας (φωτ.) και ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, οι οποίοι παρακολούθησαν την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη β΄ έκδοση του βιβλίου «Ο 13ος άθλος του Ηρακλή – Ιστορίες από τη μεγάλη κρίση» (εκδόσεις Εστία), που έχει γράψει ο συνάδερφος της «Καθημερινής» Γιάννης Παλαιολόγος. Ο διοικητής της ΤτΕ ήταν εξαιρετικά ήρεμος και χαλαρός, κάτι που ορισμένοι παρατηρητές το απέδωσαν στο γεγονός ότι ακριβώς δίπλα του ήταν ο κ. Λαφαζάνης, οπότε το Νομισματοκοπείο ήταν απολύτως ασφαλές! Στην εκδήλωση μίλησαν ο διευθυντής της «Κ» Αλέξης Παπαχελάς, η διευθύνουσα σύμβουλος της EF Consulting Μιράντα Ξαφά, ο αρχισυντάκτης Ευρωπαϊκής Οικονομίας της εφημερίδας Wall Street Journal Μάρκους Ουόκερ και ο δημοσιογράφος της «Κ» Πέτρος Παπακωνσταντίνου.

Υστερα από 99 μήνες και 20 διαδικασίες πλειστηριασμού το εργοστάσιο-κουφάρι της εταιρείας Κεράνης επί της οδού Αθηνών 39 στον Πειραιά (και όχι οι αποθήκες της εταιρείας που οι περισσότεροι συγχέουν στον Βοτανικό, με αφορμή τη μετεγκατάσταση του υπουργείου Οικονομικών) παραμένει χωρίς ιδιοκτήτη. Μάλιστα, στον τελευταίο πλειστηριασμό υπήρξε ενδιαφέρον και από νοσοκομεία, αλλά τελικά δεν υπεβλήθησαν προσφορές, αφού οι προδιαγραφές για τη χωροταξία στην περιοχή δεν επιτρέπουν την εγκατάσταση νοσοκομειακής μονάδας. Συνεπώς θα πρέπει να κάνουν ακόμη υπομονή για να αποζημιωθούν οι 120 εργαζόμενοι, που πλέον έχουν απομείνει αρκετά λιγότεροι, καθώς υπάρχουν και όσοι εγκατέλειψαν τον μάταιο κόσμο.

«Βλέπουν» επίσπευση φόρων

Στην αγορά εκτιμούν ότι ορισμένοι φόροι που πρόκειται να τεθούν σε εφαρμογή τα επόμενα χρόνια, και συγκεκριμένα το 2017 και το 2018, θα επιβληθούν πιο νωρίς, προκειμένου να αποφευχθεί η ενεργοποίηση του αυτόματου μηχανισμού δημοσιονομικής προσαρμογής. Πιστεύουν ότι οι φόροι στα καύσιμα (αμόλυβδη, πετρέλαιο κ.λπ.) θα εφαρμοσθούν από τον Οκτώβριο του 2016 αντί της 1ης Ιανουαρίου 2017. Επίσης εκτιμούν ότι το τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία, που πρόκειται να εφαρμοσθεί από τον Ιανουάριο του 2018, θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2017. Με όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες τόσο στο σκέλος των ιδιωτικοποιήσεων όσο και στον τομέα της φοροδιαφυγής…

Οταν ο Τζέρι Ράις απαντά για τον Μαρινόπουλο

Για το ζήτημα του… Μαρινόπουλου ρωτήθηκε, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις (φωτ.) στη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου. Και επειδή αυτή είναι η δουλειά του, να απαντάει δηλαδή σε όλες τις ερωτήσεις, σχετικές και άσχετες. «Το ΔΝΤ ανησυχεί με τέτοιου είδους εξελίξεις. Στόχος του Ταμείου είναι το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα να είναι αξιόπιστο και λειτουργικό, συμβάλλοντας και στην αντιμετώπιση της ανεργίας», είπε ο κ. Ράις και κέρδισε, εκών άκων, μια θέση στα ρεπορτάζ για τα προβλήματα της ελληνικής αλυσίδας λιανεμπορίου.

Επιχειρηματική συνεργασία Ελλάδας και Γερμανίας

Κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους εκπροσώπους 40 γερμανικών εταιρειών που συνόδευσαν τον Γερμανό αντικαγκελάριο Ζ. Γκάμπριελ (φωτ.) στην Αθήνα είχαν χθες εκπρόσωποι ελληνικών επιχειρήσεων στη συνάντηση που διοργάνωσε ο ΣΕΒ. Από τις συζητήσεις αναδείχθηκε μεγάλο ενδιαφέρον για συνεργασίες στους τομείς της ενέργειας, των ΑΠΕ, της ενεργειακής εξοικονόμησης, της πληροφορικής, των εφαρμογών, της τεχνολογίας, του τουρισμού, των φαρμάκων, του χρηματοπιστωτικού τομέα και των κατασκευών. Στην ισχυρή επιχειρηματική συνεργασία των δύο χωρών αναφέρθηκε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΕΒ Κωνσταντίνος Μπίτσιος, καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες. Ο κ. Μπίτσιος παρέθεσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η Γερμανία παραμένει ένας από τους κυριότερους εμπορικούς εταίρους της Ελλάδας τόσο ως προς τις εξαγωγές όσο και ως προς τις εισαγωγές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή