Νέο κρούσμα αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς Πολάκη

Νέο κρούσμα αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς Πολάκη

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα σελίδα στο βιβλίο των πολιτικών-κοινοβουλευτικού χαρακτήρα προκλήσεων συνέγραψε σήμερα στη Βουλή ο κ. Παύλος Πολάκης: Οχι μόνο δεν προσήλθε –για πολλοστή φορά- στην διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου και ειδικότερα για να απαντήσει σε ερωτήσεις βουλευτών, επικαλούμενος «φόρτο εργασίας». Αλλά ωσάν να απαλλάχθηκε ξαφνικά από τον εν λόγω φόρτο, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας εμφανίστηκε λίγη ώρα μετά την ακύρωση της συζήτησης των ερωτήσεων στην αίθουσα της Ολομέλειας, προκειμένου να συμμετάσχει στη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης του ΚΚΕ για την κατάσταση στο χώρο της Υγείας.

Ούτε ο ίδιος απολογήθηκε για την προηγηθείσα απουσία του, ούτε ο προεδρεύων της συνεδρίασης –βουλευτής του ιδίου με τον κ. Πολάκη κόμματος- Αν. Κουράκης του έκανε παρατήρηση για την αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά του, ούτε κάποιος εκ των παρισταμένων βουλευτών διαμαρτυρήθηκε. Σχεδόν άπαντες εντός Βουλής φαίνεται πως έχουν εθιστεί στην απαξίωση του Κοινοβουλίου από αρκετούς  Υπουργούς. Μάλιστα, ο κ. Πολάκης με το γνωστό ύφος του, δεν ξεχώρισε αρνητικά για το προαναφερόμενο: προκάλεσε επί λίγη ώρα μικρό χάος διαμαρτυρόμενος από τα υπουργικά έδρανα για όσα έλεγε από του βήματος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ι.Βρούτσης, μην αφήνοντας την διαδικασία να εξελιχθεί ομαλά, ενώ αργότερα μιλώντας από του βήματος πλέον επιτέθηκε με ύβρεις κατά του κ. Βρούτση, ενώ απευθύνθηκε με ειρωνικό τρόπο και στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» Α.Λοβέρδο.

Για την ιστορία, καταγράφονται από τα Πρακτικά της συνεδρίασης, αποσπάσματα από τις σχετικές αναφορές του Δ’ Αντιπροέδρου της Βουλής Νικ. Κακλαμάνη, νωρίτερα το πρωί:

«Η με αριθμό 1003/14-6-2016 δέκατη επίκαιρη ερώτηση του δεύτερου κύκλου της Βουλευτού Β΄ Πειραιά του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κυρίας Διαμάντως Μανωλάκου προς τον Υπουργό Υγείας, σχετικά με τα λειτουργικά προβλήματα στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ», δεν θα συζητηθεί λόγω κωλύματος του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη. Αιτία: φόρτος εργασίας.

Ομοίως, η με αριθμό 899/23-5-2016 δωδέκατη επίκαιρη ερώτηση του δεύτερου κύκλου του Βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστου Μπουκώρου προς τον Υπουργό Υγείας, σχετικά με τον αποκλεισμό του Νοσοκομείου Βόλου από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, δεν θα συζητηθεί λόγω κωλύματος του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη. Αιτία: φόρτος εργασίας.

Η με αριθμό 708/28-3-2016 δέκατη τρίτη επίκαιρη ερώτηση του δεύτερου κύκλου του Βουλευτή Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας κυρίου Χρήστου Σταϊκούρα προς τον Υπουργό Υγείας, σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, δεν θα συζητηθεί λόγω κωλύματος του κυρίου Υπουργού.

Η με αριθμό 5192/5-5-2016 ερώτηση του Βουλευτή Β΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας κυρίου Γεράσιμου Γιακουμάτου προς τον Υπουργό Υγείας, σχετικά με τα προβλήματα στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, δεν θα συζητηθεί λόγω κωλύματος του κυρίου Υπουργού.

Η με αριθμό 3970/15-3-2016 ερώτηση της Βουλευτού Αττικής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ–ΔΗΜΑΡ κυρίας Παρασκευής (Εύης) Χριστοφιλοπούλου προς τον Υπουργό Υγείας, σχετικά με τα προβλήματα στη λειτουργία των χειρουργικών αιθουσών του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας «Θριάσιο», δεν θα συζητηθεί λόγω κωλύματος του κυρίου Υπουργού. (…) Δεν θα κάνω σχόλιο. Δεν χρειάζεται. Έχω βαρεθεί πλέον».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή