Checklist

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενδιαφέρουσες πολιτιστικές προτάσεις, εντός και εκτός συνόρων.

 

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ

Checklist-1

Από το «Great Minds Think Alike» στο «Great Minds Eat Alike», που είναι και ο τίτλος της έκθεσης στο Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας, υπάρχει μια υπόθεση εργασίας σεβαστή. Γιατί τα μεγάλα πνεύματα όταν συναντώνται να μην τσιμπάνε κάτι ελαφρύ (ή βαρύ…); Στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο, οι περισσότερες συναντήσεις γίνονται συζητήσεις γύρω από ένα τραπέζι ή ένα πιάτο φαγητού. Στα έργα της Σοφίας Γκααφάρ, οι συνδυασμοί βρώσιμων και μη υλικών είναι απρόβλεπτοι, προϊόντα μιας ιδιάζουσας τελετουργίας. Διαθέτουν χιούμορ και προκαλούν τόσο όσο το επιτρέπει η εξαιρετική τεχνική και το επαγγελματικού επιπέδου styling.

* Μέχρι αρχές Αυγούστου, www.gastronomymuseum.gr – Κείμενο: Ράνια Γεωργιάδου

 

ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ

Checklist-2

Ο Βοτανικός Κήπος της Νέας Υόρκης είναι ένα πραγματικό μουσείο φυτών, που δεν αρκείται στη χλωρίδα αλλά διερευνά συστηματικά τη σχέση της με την τέχνη. Στην έκθεση «Impressionism: American Gardens on Canvas» μπορεί κανείς να θαυμάσει περισσότερους από 20 πίνακες μεγάλων Αμερικανών ιμπρεσιονιστών, αλλά και να περιηγηθεί σε ειδικά φτιαγμένα παρτέρια που είναι σαν να ξεπήδησαν από αυτούς.

* Μέχρι 11/09, www.nybg.org – Κείμενο: Πάρης Κορμαρής

 

LA DIVINA

Checklist-3

Checklist-4

Τον Αύγουστο του 1947, η 24χρονη Κάλλας αφήνει θυμωμένη τη Νέα  Υόρκη μετά την αναβολή της παράστασης Turandot και ακολουθεί τον βαρύτονο Νicola Rossi-Lemeni, ο οποίος της κλείνει οντισιόν με το διευθυντή της Αrena di Verona. Την πρώτη βραδιά μετά την άφιξή της γνωρίζει σε σπίτι φίλων τον Meneghini, τον οποίο παντρεύεται το 1949. Φέτος, το Μουσείο της Αrena, αλλά και ολόκληρη η πόλη, τιμά τη σοπράνο με μια αναδρομική έκθεση στο Palazzo Forti. Σκίτσα, δημοσιεύματα, φωτογραφίες και, βέβαια, η περίφημη γκαρνταρόμπα της καταγράφουν στιγμές από την αξεπέραστη πορεία της.

* Μέχρι 18/09, www.arenamuseopera.com – Κείμενο: Τατιάνα Οικονομίδου

 

 

PHOTOS: PABLO ARROYO, COURTESY MAISON VALENTINO. JOHN SINGER SARGENT, TERRACE, VIZCAYA 1917, COPYRIGHT THE METROPOLITAN MUSEUM OF ART, IMAGE SOURCE: ART RESOURCE, NY.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή