Αντιδρά η ΕΙΤΗΣΕΕ στην e-πλατφόρμα χρόνου διαφημίσεων

Αντιδρά η ΕΙΤΗΣΕΕ στην e-πλατφόρμα χρόνου διαφημίσεων

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νομοσχέδιο για τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας διάθεσης του διαφημιστικού τηλεοπτικού χρόνου προωθεί η κυβέρνηση, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της ΕΙΤΗΣΕΕ, που την κατηγόρησε ότι υποκαθιστά την ελεύθερη αγορά συναλλαγών μεταξύ ιδιωτικών εταιρειών.

Στην πλατφόρμα, που θα είναι εγκατεστημένη στη Γ.Γ. Τύπου, θα συμμετάσχουν τα τέσσερα ιδιωτικά κανάλια που θα εξασφαλίσουν τηλεοπτικές άδειες, καθώς και αυτά της ΕΡΤ. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, τα κανάλια θα μπορούν να διαπραγματευθούν τις τιμές πώλησης του τηλεοπτικού τους χρόνου όπως επιθυμούν, ορίζοντας τις τιμές εκκίνησης.

Η ΕΙΤΗΣΕΕ εξέφρασε την κατηγορηματική διαφωνία της με την πρωτοβουλία, επισημαίνοντας ότι η Γ.Γ. Τύπου θα χρεώνει στους συναλλασσόμενους φόρο 10% επί του τζίρου, πέραν του 20% Ειδικού Φόρου Τηλεόρασης. Κατηγορεί τέλος την κυβέρνηση για «ωμή παρέμβαση στην ελευθερία των συναλλαγών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή