Συμφωνία Protergia με Cosmote, ενώ ακολουθούν και άλλες

Συμφωνία Protergia με Cosmote, ενώ ακολουθούν και άλλες

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια νέα σελίδα για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας προδιαγράφουν οι εξελίξεις στον τομέα της λιανικής, εν αναμονή της εφαρμογής των μέτρων για τη μείωση των μεριδίων της ΔΕΗ. Από τα δειλά, μέχρι και τον περασμένο Σεπτέμβριο, βήματα των ιδιωτών παρόχων και την κάπως πιο στοχευμένη «επίθεση» σε συγκεκριμένες κατηγορίες πελατών μέσα από διαφημιστικές καμπάνιες, εκπτώσεις και προσφορές των τελευταίων μηνών, η αγορά περνάει σε νέα φάση δυναμικής ανάπτυξης, αλλάζοντας άρδην το τοπίο. Η συμφωνία συνεργασίας, που ανακοινώθηκε την περασμένη Πέμπτη μεταξύ της εταιρείας Protergia (όμιλος Μυτιληναίου) και της Cosmote για την προώθηση «πακέτων» ηλεκτρικού ρεύματος και υπηρεσιών τηλεπικοινωνίας μέσα από τα πλέον των 450 καταστημάτων του δικτύου Cosmote και Γερμανός, ανεβάζει τις «ταχύτητες» του ανταγωνισμού στη λιανική αγορά ρεύματος, στην οποία, εκτός της ΔΕΗ, δραστηριοποιούνται σήμερα τρεις εταιρείες καθετοποιημένων ενεργειακών ομίλων (Prpotergia, Εlpedison και Ηρων) και τέσσερις μικρότερες (Green, Voltera, Watt + Volt και NRG).

Η κίνηση αυτή αποτελεί την πρώτη απάντηση του ανταγωνισμού στην απόφαση της ΔΕΗ να μειώσει τα τιμολόγια για «συνεπείς» οικιακούς και εμπορικούς καταναλωτές, σε ποσοστό 15%. Ηταν μια αμυντική κίνηση της ΔΕΗ, προκειμένου να συγκρατήσει τη φυγή των καλών πελατών της προς τους ιδιώτες παρόχους, που απέσπασαν μέχρι και τον Μάιο ένα συνολικό μερίδιο της τάξης του 9% περίπου. Μία ημέρα πριν από την 1η Ιουλίου, οπότε τέθηκαν σε ισχύ οι εκπτώσεις της ΔΕΗ, η Protergia ανακοίνωσε την συνεργασία με τον όμιλο του ΟΤΕ, ξεδιπλώνοντας τα σχέδιά της για μια δυναμική επέκταση στην αγορά. Από αυτή την εβδομάδα στα καταστήματα του δικτύου Γερμανός οι καταναλωτές θα μπορούν να ενημερώνονται για τα τιμολόγια της Protergia, τα οποία αναμένεται να ξεπερνάνε κατά πολύ τις εκπτώσεις του 15% της ΔΕΗ και να αγοράζουν «πακέτο» με τις υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών και ρεύμα. Με την εν λόγω συνεργασία, η Protergia αποκτάει άμεση πρόσβαση στους περίπου 5 εκατ. πελάτες της Cosmote, κάτι που της δίνει προοπτικές γρήγορης ανάπτυξης.

Η συμφωνία των ομίλων Μυτιληναίου και ΟΤΕ είναι ένα μόνο δείγμα της κινητικότητας που αναπτύσσεται σε επιχειρηματικό επίπεδο γύρω από τη λιανική αγορά ηλεκτρισμού. Στην κατεύθυνση αντίστοιχων συμφωνιών κινούνται και οι άλλοι δύο καθετοποιημένοι πάροχοι, Εlpedison (EΛΠΕ και Εdison) και Ηρων (όμιλος ΤΕΡΝΑ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή