Θέα από ψηλά

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tο design hotel ΑthensWas, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, άνοιξε πέρυσι, στο τέλος της καλοκαιρινής σεζόν, αλλά η αποκάλυψη του Modern Rooftop Dining, στον 7ο όροφο, με τη μοναδική θέα στην Ακρόπολη, έγινε φέτος. Ένας χώρος που άνετα θα συναντούσαμε σε κοσμοπολίτικη μεγαλούπολη του εξωτερικού, διακοσμημένος με εμμονή στο μοντερνισμό από το Stage Design Office των Σταύρου Παπαγιάννη και Γιώργου Κυριαζή, σε ένα ευλογημένο σημείο, που λούζεται στο φως του αττικού ουρανού. Η κουζίνα του Θέμη Παπαδόπουλου και του Μιχάλη Μπίρτσιου κινείται σε ελληνικά δημιουργικά πιάτα με ξεχωριστό lunch και dinner μενού, ενώ οι σαλάτες και τα θαλασσινά είναι από μόνα τους πολύ καλός λόγος να πας. (Διον. Αρεοπαγίτου 5, τηλ. 210 9200240, www.athenswas.gr)

Θέα από ψηλά-1

 

Θέα από ψηλά-2

AthensWas

 

Η ίδια αίσθηση και στο νεότατο roof garden του ξενοδοχείου The Zillers, που άνοιξε μετά από μήνες εργασιών στην πλατεία Mητροπόλεως, σε ένα ιστορικό κτίριο του 1895, το οποίο ανακαινίστηκε διατηρώντας την αστική γοητεία του. Το μενού υπογράφει η Kωνσταντίνα Φάκλαρη, από τις ταλαντούχες σεφ της γενιάς της, και τα κοκτέιλ ο βραβευμένος Γιάννης Σαμαράς, που άνοιξε και το μπαρ The Trap στην Όθωνος. Πριν από μερικές μέρες, ο ράπερ Snoop Dogg κυκλοφόρησε το single του Late Nights με εξώφυλλο τη φωτισμένη Ακρόπολη, δηλώνοντας το θαυμασμό του για την… one million dollar view. Σαν αυτή που απολαμβάνει κανείς από το Modern Rooftop Dining και το Τhe Zillers. (Μητροπόλεως 54, τηλ. 210 3222277)

Θέα από ψηλά-3

 

Θέα από ψηλά-4

 

Θέα από ψηλά-5

The Zillers

 

PHOTOS: MARGARITA NIKITAKI. HILGARD GARDEN, CALIFORNIA, USA, M.BARENSFELD ARCHITECTURE, COPYRIGHT JOEFLETCHER.COM. ARCHILABO, MILAN, ITALY, C.MAZZUCCHELLI, COPYRIGHT MATTEO CARASSALE.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή