Ώσμωση

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη συχνή παρουσία του στα μέρη της Ελλάδας όπου το προσφυγικό ζήτημα εκδηλώνεται πιο επιτακτικά από οπουδήποτε αλλού, ο Ai Weiwei προσπάθησε όσο λίγοι να κατανοήσει την κατάσταση και να ευαισθητοποιήσει με τον τρόπο του την παγκόσμια κοινή γνώμη. Στην έκθεση «Ai Weiwei at Cycladic», στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης της Αθήνας, ο Κινέζος εικαστικός, αρχιτέκτονας, συγγραφέας, κινηματογραφιστής και πολιτικός ακτιβιστής παρουσιάζει για πρώτη φορά τη δουλειά του σε περιβάλλον αρχαιολογικού μουσείου – και το 10% από το σύνολο των εσόδων θα διατεθεί σε ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται ανά την Ελλάδα για τη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης (μέχρι 30/10). Ο ίδιος και το στούντιό του συμμετείχαν επίσης στην προετοιμασία της έκθεσης «Andy Warhol | Ai Weiwei», στο Μουσείο Warhol στο Πίτσμπουργκ, όπου η απροσδόκητη σύγκρισή του με τον «πάπα της pop art» δίνει μια ενδιαφέρουσα διάσταση στο έργο του: Αν ο Warhol ήταν ιδανικός εκπρόσωπος του μοντερνισμού του 20ού, ή «αμερικανικού» αιώνα, ο Ai Weiwei εκπροσωπεί επάξια  τον 21ο, τον «αιώνα της Κίνας» (από 04/06 μέχρι 28/08). 

 

The Andy Warhol Museum

Ώσμωση-1

Han Dynasty Urn with Coca Cola logo (silver), 2007.

Ώσμωση-2

Surveillance Camera, 2010.

 

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Ώσμωση-3

Chandelier, 2015.

Ώσμωση-4

Standing Figure, 2016.

Ώσμωση-5

Remains, 2015.

Ώσμωση-6

Cao, 2014.

 

PHOTOS: COPYRIGHT AI WEIWEI/THE ANDY WARHOL FOUNDATION FOR THE VISUAL ARTS, INC. PRIVATE COLLECTIONS/COURTESY COPYRIGHT OF AI WEIWEI STUDIO. GETTY IMAGES/IDEAL IMAGE, G.MOUTAFIS/REUTERS. PARIS TAVITIAN/MUSEUM OF CYCLADIC ART.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή