Bill ‘N Coo: Ο Αθηναγόρας Κωστάκος ανεβάζει τη μυκονιάτικη κουζίνα

Bill ‘N Coo: Ο Αθηναγόρας Κωστάκος ανεβάζει τη μυκονιάτικη κουζίνα

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η θέση: Σε ένα ύψωμα, επάνω από την παραλία της Μεγάλης Άμμου, σε πολύ κοντινή απόσταση με τα πόδια, από τη Χώρα της Μυκόνου. Η θέα βεβαίως συγκαταλέγεται στα ατού του. Μαγική στιγμή, το ηλιοβασίλεμα. Η ατμόσφαιρα Τα τραπέζια του εστιατορίου βρίσκονται μπροστά στη πισίνα του πανέμορφου, ομώνυμου ξενοδοχείου, ακριβώς δίπλα στη κουζίνα, μέρος της οποίας είναι σε ανοιχτή θέα. Σικάτο, πολυτελές περιβάλλον και περιποίηση βασιλική. 

Το φαγητό: "Ο κόσμος της Μυκόνου λατρεύει το γιαπωνέζικο φαγητό" εξηγεί ο Αθηναγόρας Κωστάκος, ο σεφ του Bill 'N Coo που εργάζεται στο νησί από το 2008. Ωστόσο η κουζίνα που επέλεξε εκείνος να δουλέψει και να αναδείξει, είναι μια ραφιναρισμένη εκδοχή ελληνικής κουζίνας, εμπνευσμένη κατά πολύ από μυκονιάτικες κι αιγαιοπελαγίτικες συνταγές. Εμβόλιμα και κάποια γιαπωνέζικα στοιχεία, γιατί έχει χιούμορ και θέλει να αστειευτεί με την εμμονή αυτού του τόπου με την μακρινή ασιατική κουζίνα. Στο Bill 'N Coo θα απολαύσουμε φουλ εμπειρία fine dining. Όλα προσεγμένα και ρονταρισμένα στην εντέλεια. Από το αψεγάδιαστο σέρβις, το ασυναγώνιστο art de la table, την τελετουργία της παρουσίασης και του σερβιρίσματος των πιάτων, έως φυσικά τα περίτεχνα κι ευφάνταστα στησίματα, τις άρτιες τεχνικές, τη νοστιμιά και την έκπληξη σε κάθε μπουκιά. Η πρώτη ύλη, είναι, σε μεγάλο βαθμό, βγαλμένη από τη γη και τη θάλασσα του νησιού, αρκετά δε από τα κηπευτικά, τα μυρωδικά και τα βρώσιμα άνθη καλλιεργούνται στο δικό τους, ιδιόκτητο μποστάνι. Από τα ωραιότερα πιάτα που δοκιμάσαμε είναι ο απίθανος αχινός της Δήλου (με κους κους, σκόρδο, ούζο και λεμόνι κονφί), οι αγκινάρες σε στυλ escabeche με ψητό χταπόδι, καφεμύτικα φασόλια, αυγοτάραχο κι αγουρόλαδο, ο μπακαλιάρος φρικασέ με ένα μεγαλειώδες αυγολέμονο και το λαρδί με τα "λάχανα" εμπνευσμένο από τη μυκονιάτικη παράδοση (χοιρινή παντσέτα αργοψημένη, με κρέμα αγκινάρας Ιερουσαλήμ, κέιλ σωτέ, μανιτάρια ζιρόλ και τρούφα). Η σφαίρα λευκής σοκολάτας με μαστίχα και κονφί λεμόνι, είναι εξαιρετικό φινάλε! 

Bill ‘N Coo: Ο Αθηναγόρας Κωστάκος ανεβάζει τη μυκονιάτικη κουζίνα-1
Bill ‘N Coo: Ο Αθηναγόρας Κωστάκος ανεβάζει τη μυκονιάτικη κουζίνα-2

Ο λογαριασμός: Ο λογαριασμός: 80-100/άτομο 

Η κάβα: Η λίστα με τα κρασιά ανταποκρίνεται πλήρως στο επίπεδο του εστιατορίου και μάλιστα με αρκετά καλή τιμολόγηση. Ο σομελιέ ξέρει τι κάνει. Αφήστε πάνω του τις οινικές επιλογές. 

Επιπλέον πληροφορίες: Αξίζει να έρθετε στο Bill 'N Coo και για το απίθανο πρωινό που επίσης επιμελείται ο Αθηναγόρας. Ξεχωρίσαμε το εξαιρετικό Mykonian Breakfast. 

Bill 'N Coo

Μεγάλη Άμμος, Μύκονος

Τ/2289026292

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή