Αύξηση επιβατών κατά 8,9% το πρώτο εξάμηνο για το «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Αύξηση επιβατών κατά 8,9% το πρώτο εξάμηνο για το «Ελευθέριος Βενιζέλος»

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αύξηση σε ποσοστό 8,9% έκλεισε το πρώτο εξάμηνο του έτους η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», ξεπερνώντας σε αριθμό τα 8,68 εκατ.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε το αεροδρόμιο, τόσο η εγχώρια όσο και η διεθνής επιβατική κίνηση ακολούθησαν ανοδικές τάσεις. Ειδικότερα, η εγχώρια κίνηση αυξήθηκε κατά 13,1% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2015 φθάνοντας σε 3,26 εκατ., ενώ η διεθνής επιβατική κίνηση κατά 6,5% ξεπερνώντας τα 5,4 εκατ. Παράλληλα, οι Ελληνες και οι ξένοι ταξιδιώτες παρουσίασαν άνοδο της τάξης του 14% και 5% αντίστοιχα. Πάντως, όπως σημειώνουν οι εκπρόσωποι των ξενοδόχων της Αθήνας, η αύξηση της επιβατικής κίνησης δεν αποτυπώνεται αντίστοιχα και στα μεγέθη των μονάδων της πρωτεύουσας. Και αυτό γιατί σημαντικό μέρος της κίνησης απορροφάται, πλέον, σε μη αδειοδοτούμενα καταλύματα, ενώ ένα άλλο μέρος αφορά σε Ελληνες που έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό.

Βάσει των στοιχείων, θετικά εξελίχθηκε με αύξηση 4% η συνολική κίνηση και κατά τη διάρκεια του Ιουνίου αγγίζοντας τους 2 εκατ. επιβάτες. Οι επιβάτες εσωτερικού και εξωτερικού αυξήθηκαν κατά 3,9% και 4%, αντίστοιχα. Επίσης οι Ελληνες ταξιδιώτες αυξήθηκαν κατά 21%, ενώ οι ξένοι επισκέπτες μειώθηκαν 3%. Εκτιμάται ότι η μείωση αυτή οφείλεται στη μείωση των ταξιδιών των ξένων επισκεπτών σε προορισμούς του εσωτερικού.

Εξάλλου, ο αριθμός των πτήσεων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για το πρώτο εξάμηνο έφτασε τις 85.242 καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 6,6%. Τόσο οι πτήσεις εσωτερικού όσο και οι διεθνείς πτήσεις παρουσίασαν άνοδο σε ποσοστό 7,1% και 6,2% αντίστοιχα. Επιπλέον, τον Ιούνιο ο αριθμός των πτήσεων αυξήθηκε κατά 4,1% φθάνοντας τις 18.745. Οι πτήσεις εξωτερικού αυξήθηκαν κατά 5,2% και οι πτήσεις εσωτερικού κατά 2,6%.

Στο μεταξύ, η Αegean ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την ενέργεια «Ολη η Ελλάδα κοντά» και αυτόν τον μήνα, προβάλλοντας σε όλες τις πτήσεις του δικτύου της τα νησιά Σάμο, Ικαρία και Λήμνο. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, η εταιρεία συνεργάστηκε με τοπικούς παραγωγούς και άλλους φορείς του κάθε νησιού και ανέλαβε να αναδείξει μέσα από μία σειρά ενεργειών τις ομορφιές και τη γαστρονομία των τριών προορισμών. Ειδικότερα, οι επιβάτες σε όλες τις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού μέχρι και τις 27 Ιουλίου θα πάρουν μια αυθεντική γεύση της γαστρονομικής παράδοσης και των τριών νησιών μέσα από τα προϊόντα τοπικών παραγωγών και συνεταιρισμών. Παράλληλα, η Aegean πραγματοποίησε τοπικά κινηματογραφικά γυρίσματα και δημιούργησε αφιερωματικό βίντεο με πλάνα από τα τρία νησιά, το οποίο προβάλλεται στις οθόνες των αεροσκαφών αλλά και σε όλα τα διαθέσιμα κανάλια επικοινωνίας της εταιρείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή