Προσαγωγές μελών του Ρουβίκωνα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»

Προσαγωγές μελών του Ρουβίκωνα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δέκα προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία όταν λίγο μετά τις 10 το πρωί μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος και συγκεκριμένα εκεί που γίνεται το check in των ισραηλινών αερογραμμών El-Al.

Φώναζαν συνθήματα όπως «Όχι στους πράκτορες της Μοσσάντ», «Καμιά ανοχή στους τραμπουκισμούς της Μοσάντ».

Σε ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου τα μέλη του Ρουβίκωνα αναφέρουν ότι αφορμή για την ενέργεια τους αυτή ήταν το γεγονός ότι στα τέλη του περασμένου μήνα, ένας Κολομβιανός, που επέστρεφε στην Ισπανία με την οικογένειά του, έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από Ισραηλινούς υπαλλήλους ασφαλείας στους χώρους επιβίβασης,καθώς θεωρήθηκε ύποπτος.

Εξάλλου τα μέλη του Ρουβίκωνα κάνουν λόγο στην ανακοίνωσή τους για «άλλο ένα επεισόδιο κρατικής βίας του Ισραήλ, για καταπάτηση της κυριαρχίας του Ελληνικού κράτους, που είναι περιοχή ευθύνης του το αεροδρόμιου Αθηνών» και δηλώνουν εξοργισμένα με «τη νοοτροπία των ένστολων και μη τραμπούκων του Ισραήλ».

Τέλος, κάνουν λόγο για «μια αεροπορική εταιρεία – όπλο και πολλαπλασιαστή ισχύος του κράτους του Ισραήλ».

«Η EL-AL, δεν είναι μια απλή συνηθισμένη εταιρεία αεροπορικών μεταφορών, αλλά αποτελεί και έμμεσα ένα από τα όπλα, ή πολλαπλασιαστές ισχύος του κράτους του Ισραήλ. Σε όλες τις πολεμικές αναμετρήσεις που έχει το Ισραήλ η EL-AL, έχει αναλάβει τον κρίσιμο ρόλο μεταφορές υλικών και εφοδίων που χρειάζονται από το εξωτερικό, οι Ισραηλινές Ένοπλες δυνάμεις», αναφέρουν τα μέλη του Ρουβίκωνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή