Το ΣΤΕ απέρριψε προσφυγές για τέμενος

Το ΣΤΕ απέρριψε προσφυγές για τέμενος

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tη συνέχιση των προπαρασκευαστικών εργασιών για την ανέγερση ισλαμικού τεμένους στην Αττική επέτρεψε με σειρά αποφάσεών του το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώπιον του οποίου είχαν προσφύγει κάτοικοι και φορείς της περιοχής. Το ανώτατο δικαστήριο με αποφάσεις του Δ΄ Τμήματός του απέρριψε τις σχετικές προσφυγές, ανοίγοντας τον δρόμο για τη συνέχιση των εργασιών για την ανέγερση του τεμένους που έχει αποφασιστεί να γίνει στην περιοχή του Βοτανικού στον Δήμο Αθηναίων.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχαν προσφύγει 111 κάτοικοι του Ελαιώνα, επικαλούμενοι την ιδιότητα των χριστιανών ορθοδόξων Ελλήνων πολιτών και ζητούσαν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η δημοπράτηση του έργου της ανέγερσης του τεμένους. Αρχικά είχε προσφύγει κατά του τεμένους και ο μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, αλλά κατά τη συζήτηση της υπόθεσης στο ακροατήριο δεν παραστάθηκε κανένας δικηγόρος ως νομικός εκπρόσωπος του μητροπολίτη Πειραιώς, με αποτέλεσμα η αίτηση ακύρωσής του να απορριφθεί ως ανομιμοποίητη.

Το ΣτΕ με την απόφασή του απέρριψε όλες τις προσφυγές, κρίνοντας ότι για την ανέγερση ναών και γενικά λατρευτικών χώρων δεν απαιτείται η διαδικασία εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον, καθώς η ανέγερσή τους δεν συνιστά επιδείνωση του περιβάλλοντος της περιοχής ή ρύθμιση μη συμβατή με τον πολεοδομικό σχεδιασμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή