Σπίλοι (Ελιές): Νέα Ψηφιακή μέθοδος για την Ολόσωμη Χαρτογράφηση & την Πρόληψη του Δερματικού Καρκίνου

Σπίλοι (Ελιές): Νέα Ψηφιακή μέθοδος για την Ολόσωμη Χαρτογράφηση & την Πρόληψη του Δερματικού Καρκίνου

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Το IQ Body Scanner αποτελεί τη μοναδική μέθοδο παγκοσμίως για την καταγραφή όλης της επιφάνειας του δέρματος, από την κορυφή ως τα νύχια, επιτρέποντας έτσι την πλήρη και αυτοματοποιημένη χαρτογράφηση όλου του σώματος. Μέσω των μοναδικών χαρακτηριστικών του και της ιδιαίτερα ακριβούς λειτουργίας του θέτει νέα πρότυπα για την πρόληψη του δερματικού καρκίνου.

 
Ο καρκίνος του δέρματος είναι μία από τις πιο συχνές μορφές καρκίνου, αλλά εφόσον ανιχνευθεί σε πρώιμο στάδιο μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιτυχία στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, σε ποσοστό που αγγίζει το 95%. Αυτό καθιστά σαφές ότι η έγκαιρη διάγνωση αποτελεί το πρώτο και σημαντικότερο βήμα.
Σπίλοι (Ελιές): Νέα Ψηφιακή μέθοδος για την Ολόσωμη Χαρτογράφηση & την Πρόληψη του Δερματικού Καρκίνου-1
O σημαντικότερος παράγοντας κινδύνου είναι η έκθεση στον ήλιο, ενώ επηρεάζουν και άλλοι παράγοντες όπως το χρώμα του δέρματος και των μαλλιών, ο αριθμός των κοινών μελανοκυτταρικών σπίλων (ελιών) που έχουμε στο σώμα μας, καθώς και η ύπαρξη άτυπων ή δυσπλαστικών σπίλων. Στη χώρα μας όπου η ηλιοφάνεια είναι σύνηθες φαινόμενο ακόμα και τους χειμερινούς μήνες είμαστε πολλές ημέρες του χρόνου εκτεθειμένοι στον ήλιο. Η αντίληψη ότι ο ήλιος μας «βλέπει» μόνο στην παραλία, όταν κάνουμε διακοπές, είναι λανθασμένη.

 
Η υπεριώδης ακτινοβολία που εκπέμπει ο ήλιος, αλλά και τα solarium όταν επιλέγεται το τεχνητό μαύρισμα, ενεργοποιούν την ανάπτυξη δερματικού καρκίνου λόγω της καταστροφής του γενετικού υλικού, δηλαδή του DNA μας. Εάν η εν λόγω βλάβη στο DNA των κυττάρων δεν μπορεί να αποκατασταθεί πλήρως, τα κύτταρα αυτά μπορεί να μεταλλαχθούν ως αρχικά κύτταρα ενός όγκου.
Σπίλοι (Ελιές): Νέα Ψηφιακή μέθοδος για την Ολόσωμη Χαρτογράφηση & την Πρόληψη του Δερματικού Καρκίνου-2
Στο παρελθόν, οι αλλαγές στο δέρμα που δεν είναι καν ορατές σε πολλές περιπτώσεις με γυμνό μάτι δεν ήταν εφικτό να αναγνωριστούν και να διαπιστωθεί εάν υπάρχει δερματικός καρκίνος σε πρώιμο στάδιο. Πλέον η ψηφιακή εξέταση

και η ολόσωμη χαρτογράφηση δέρματος με το IQ Body Scanner μας δίνει τη δυνατότητα να βελτιώσουμε το επίπεδο ανίχνευσης του δερματικού καρκίνου σε πρώιμο στάδιο. Αυτό είναι υψίστης σημασίας καθώς όσο νωρίτερα γίνει η διάγνωση του δερματικού καρκίνου, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες πλήρους ίασης.
 
To IQ Body Scanner φωτογραφίζει ολόκληρη την επιφάνεια του δέρματος και οι εικόνες αποθηκεύονται στο σύστημα. Μέσω του εξειδικευμένου λογισμικού είναι δυνατή η επεξεργασία αλλά και η σύγκριση των εικόνων μεταξύ της αρχικής εξέτασης και κάθε επαναληπτικής εξέτασης. Αυτό εξαλείφει το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους και μπορεί να διαπιστωθεί με απόλυτη σιγουριά εάν έχει αλλάξει ένας ή περισσότεροι σπίλοι στο σώμα μας, καθώς και εάν υπάρχει πράγματι ανάγκη αφαίρεσης κάποιου σπίλου.
 
Σπίλοι (Ελιές): Νέα Ψηφιακή μέθοδος για την Ολόσωμη Χαρτογράφηση & την Πρόληψη του Δερματικού Καρκίνου-3
Η ακριβής ανάλυση της δομής των σπίλων μέσω της ψηφιακής δερματοσκόπησης έχει μία ιδιαίτερη αξία για τις γυναίκες που θορυβούνται όταν εμφανίζονται σπίλοι στο στήθος που έχουν εικόνα που προσομοιάζει με μελάνωμα, και σπεύδουν να τους αφαιρέσουν, με αποτέλεσμα την δημιουργία ανεπιθύμητων ουλών. Σε πρόσφατη μελέτη της Πανεπιστημιακής Δερματολογικής Κλινικής του Σικάγο, Ιλινόις, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο «Journal of the American Academy of Dermatology”, αποδείχτηκε ότι μόνο με την δερματοσκόπηση μπορεί να αποφευχθεί η άσκοπη αφαίρεση σπίλων στην περιοχή του στήθους η οποία συνήθως αφήνει πίσω της αντιαισθητικές ουλές σε μία περιοχή που αποτελεί κατ’ εξοχήν σύμβολο θηλυκότητας.
 
Πλέον με την Αυτοματοποιημένη Ολόσωμη Χαρτογράφηση Σπίλων που προσφέρειτο μοναδικό και πρωτοποριακό IQ Body Scanner δίνεται η δυνατότητα προληπτικού ελέγχου σε όλους τους ανθρώπους. Ο δερματολόγος σας μπορεί να σας ενημερώσει με απόλυτη σιγουριά για την κατάσταση των σπίλων σας και να παρακολουθεί τακτικά την ενδεχόμενη εξέλιξή τους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Αυτοματοποιημένη Ολόσωμη Χαρτογράφηση Σπίλων και το IQ Body Scanner επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://iqbodyscanner.com/ και δείτε το σχετικό βίντεο.

Dr. Τζερμιάς Χριστόφορος

Δερματολόγος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή