Μπαστουνάκια από φιλέτο κοτόπουλου με «τραγανές» μπάμιες και ντοματίνια

Μπαστουνάκια από φιλέτο κοτόπουλου με «τραγανές» μπάμιες και ντοματίνια

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέτριας δυσκολίαςΠροετοιμασία: 40΄/ Αναμονή: 1 ώρα / Μαγείρεμα: περίπου 20΄  

 

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 700 γρ. φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε λωρίδες πάχους 1 εκ. 
  • 300 γρ. μπάμιες, φρέσκες ή κατεψυγμένες (τις φρέσκες τις καθαρίζουμε ως εξής: ξεφλουδίζουμε περιμετρικά το κοτσανάκι τους, αφήνοντας έναν κώνο και φροντίζοντας να μην ανοίξουμε τρύπα, ώστε να μην ξεχυθούν τα σπόρια στο μαγείρεμα)
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  • 1σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 600 γρ. ντοματίνια
  • 100 ml ξίδι
  • 200 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία:

Σε ένα ρηχό σκεύος βάζουμε τις μπάμιες, τις περιχύνουμε με το ξίδι και 200 ml νερό και τις αφήνουμε για περίπου 1 ώρα στην άκρη. Με αυτόν τον τρόπο θα βγάλουν λιγότερα «σάλια» κατά το μαγείρεμα. Στη συνέχεια, τις στραγγίζουμε και τις στεγνώνουμε ελαφρώς με χαρτί κουζίνας.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 2 – 3 λεπτά μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Το μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο. Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τις μπάμιες και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 4 – 5 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά, μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2 – 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε το σκόρδο, τα ντοματίνια, 200 ml νερό, αλατοπίπερο και το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά, να γίνει το κοτόπουλο και να «σκάσουν» τα ντοματίνια. Οι μπάμιες θα «κρατάνε» λίγο.

Αν τις θέλουμε πιο μαλακές, προσθέτουμε λίγο νερό επιπλέον και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν καταπώς επιθυμούμε – στην περίπτωση αυτή, όμως, προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα ντοματίνια προς το τέλος. Σκορπίζουμε το μαϊντανό και αποσύρουμε.

Τι πίνουμε: Ενα κόκκινο ελαφρύ και καλοκαιρινό, Αγιωργίτικο, χαρμάνι Cabernet – Merlot, Κοτσιφάλι – Μανδηλαριά…

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή