«Φως» για επένδυση 1,5 δισ. στην Αταλάντη

«Φως» για επένδυση 1,5 δισ. στην Αταλάντη

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα κρίσιμο βήμα για την έναρξη των εργασιών κατασκευής της τουριστικής επένδυσης του 1,5 δισ. ευρώ στην περιοχή της Αταλάντης στη Φθιώτιδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί άμεσα, καθώς το επενδυτικό σχήμα φέρεται να εξασφαλίζει την έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, κάτι που σημαίνει ότι η ιδιόκτητη έκταση των 12.351 στρεμμάτων θα χαρακτηριστεί και θα οριοθετηθεί ως περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ).

Μάλιστα πρόκειται για τη μεγαλύτερη μη παραθαλάσσια έκταση που θα αναπτυχθεί ως ΠΟΤΑ. Εφόσον δεν γίνει κάποια προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενάντια στην απόφαση έγκρισης της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (κάτι που συνηθίζεται πάντως, ιδίως σε επενδύσεις μεγάλης κλίμακας), οι επενδυτές αναμένουν την έκδοση των οικοδομικών αδειών εντός του 2017.

Το έργο των 1,5 δισ. ευρώ θα αναπτυχθεί από τις εταιρείες Λοκρός ΕΠΕ και δύο από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς επενδυτικούς ομίλους ακινήτων: την Europa Capital και την Prufrock Investments. Η επένδυση αφορά στη δημιουργία τριών σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων, με τις επωνυμίες «Νότος», «Ζέφυρος» και «Βορράς» και συνολική δυναμικότητα 8.872 κλινών. Εν προκειμένω προβλέπεται η κατασκευή τριών ξενοδοχειακών συγκροτημάτων πέντε αστέρων με 2.990 κλίνες και επιπλέον 3.306 τουριστικές κατοικίες με 5.882 κλίνες. Θα αναπτυχθούν τρία γήπεδα γκολφ, πολιτιστικό χωριό και εμπορικά καταστήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ξενοδοχεία και οι κατοικίες θα καταλαμβάνουν επιφάνεια 420 στρεμμάτων, ενώ επιπλέον 1.700 στρέμματα θα αφορούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τα γήπεδα γκολφ. Αυτό σημαίνει ότι τα κτίρια θα αντιστοιχούν σε μόλις 2,56% κάλυψη της έκτασης. Στόχος των επενδυτών είναι η ανάδειξη της περιοχής της Αταλάντης σε διεθνή προορισμό γκολφ.

Ο «Νότος» με 1.030 κατοικίες έχει σχεδιαστεί στο νότιο άκρο της έκτασης που συνορεύει με την Κωπαΐδα και περιλαμβάνει, πέραν των άλλων υποδομών, συνεδριακό κέντρο, ανοιχτό θέατρο, γήπεδα τένις και υβριδικό κέντρο υδροθεραπείας και ομορφιάς. Ο «Ζέφυρος» έχει σχεδιαστεί στο κεντρικό τμήμα της ΠΟΤΑ, και οι 955 κατοικίες θα βρίσκονται σε υπερυψωμένες θέσεις πάνω από το γήπεδο γκολφ. Ο «Βορράς» με 1.321 κατοικίες έχει σχεδιαστεί για την κάλυψη κυρίως αναγκών διακοπών για οικογένειες. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, με την εξασφάλιση των αδειών θα ξεκινήσει πρώτα η κατασκευή του καταλύματος «Νότος» και θα ακολουθήσουν ο «Ζέφυρος» το 2019 και ο «Βορράς» το 2024. Βάσει των υπολογισμών του φορέα της επένδυσης, το συγκρότημα θα εξασφαλίσει περισσότερες από 5.500 θέσεις πλήρους απασχόλησης μέσα στην επόμενη 15ετία, ενώ κατά την περίοδο πλήρους λειτουργίας θα εξασφαλίζει πάνω από 8.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή