Εξηγήσεις για τα σχέδια του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη ζητά η Μόσχα

Εξηγήσεις για τα σχέδια του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη ζητά η Μόσχα

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι η σύνοδος του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία έδειξε ότι o Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου εστίασε τις προσπάθειές του στον περιορισμό μιας μη υφιστάμενης «απειλής από ανατολάς».

Στη συνάντηση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας στις 13 Ιουλίου, η Μόσχα θα ζητήσει διευκρινίσεις για τα σχέδια της Συμμαχίας, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Η Ρωσία θα ζητήσει επίσης εξηγήσεις από το ΝΑΤΟ για ένα φινλανδικό πρόγραμμα για τη βελτίωση της αεροπορικής άμυνας πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Επισημαίνεται ότι στη Σύνοδο Κορυφής της Βαρσοβίας αποφασίστηκε να αναπτυχθούν πολυεθνικές δυνάμεις στα κράτη της Βαλτικής και στην Πολωνία για την αποτροπή οποιασδήποτε επιθετικής ενέργειας της Ρωσίας.

Οπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, περίπου 1.000 στρατιώτες θα αναπτυχθούν στην Πολωνία ενώ η Βρετανία θα στείλει 500 στρατιώτες στην Εσθονία.

Τέλος, ο Καναδάς και η Γερμανία θα αναπτύξουν δυνάμεις στη Λιθουανία και τη Λεττονία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή