Tο βρετανικό grand prix από τα “μάτια” της Pirelli

Tο βρετανικό grand prix από τα “μάτια” της Pirelli

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο οδηγός της Mercedes, Lewis Hamilton κέρδισε στον αγώνα της πατρίδας του για 4η φορά χρησιμοποιώντας τρεις διαφορετικές γόμες Pirelli. To Βρετανικό Grand Prix επλήγη από καταιγίδα 15 λεπτά πριν την εκκίνηση. Ο αγώνας ξεκίνησε με το αυτοκίνητο ασφαλείας να οδηγεί την κούρσα και όλους τους οδηγούς να χρησιμοποιούν τα ελαστικά για βαριά βροχή, Cinturato Blue.

Όταν μετά από 5 γύρους το αυτοκίνητο ασφαλείας αποχώρησε κάποιοι οδηγοί άλλαξαν κατευθείαν σε ενδιάμεσα ελαστικά Cinturato Green. Οι προπορευόμενοι στην κούρσα εκμεταλλεύτηκαν λίγους γύρους μετά το καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας για ν' αλλάξουν επίσης σε ενδιάμεσα ελαστικά.

Το κρίσιμο σημείο – που μπορείς να κινηθείς ταχύτερα αλλάζοντας σε σλικ από το να παραμείνεις με ενδιάμεσα – επιλέγει από τις ομάδες από τον 15ο γύρο (πρώτος άλλαξε ο Sebastian Vettel  με τη Ferrari) μέχρι τον 18ο γύρο σε σύνολο 52. Η επιλογή του χρονικού σημείου των pit stop αποδείχτηκε καθοριστική καθώς μπορούσες να κερδίσεις πολύ χρόνο αν είχες την κατάλληλη στιγμή το κατάλληλο ελαστικό. Καθώς ο αγώνας ξεκίνησε υπό βροχή δεν υπήρχε πλέον υποχρέωση χρήσης δυο διαφορετικών γομών σλικ ελαστικών κατά τη διάρκειά του.

Είναι ασυνήθιστο στο μέσον του αγώνα να βλέπουμε όλους τους οδηγούς να ακολουθούν ακριβώς την ίδια στρατηγική ελαστικών: βρόχινα, ενδιάμεσα και μετά μέση γόμα. Οι περισσότεροι οδηγοί χρησιμοποίησαν μέχρι το τέλος το πρώτο σετ μέσης γόμας, πραγματοποιώντας συνολικά δυο pit stop στον αγώνα. Αυτή η στρατηγική επελέγη από τους 10 πρώτους. Οι τρεις πρώτοι είχαν διαφορά μικρότερη από 10 δευτερόλεπτα στον τερματισμό. Απ' όλους όσοι επέλεξαν στρατηγική τριών αλλαγών πιο ψηλά τερμάτισε ο Felipe Massa που έβαλε λίγο πριν το τέλος του αγώνα τη μαλακή γόμα. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή