Στον «αέρα» η δίκη Μαντέλη – απεβίωσε ο προεδρεύων εφέτης Αγγελής Τριαντόπουλος

Στον «αέρα» η δίκη Μαντέλη – απεβίωσε ο προεδρεύων εφέτης Αγγελής Τριαντόπουλος

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμπλοκή και μάλιστα πολύ σοβαρή και στη δίκη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Τάσου Μαντέλη, για την υπόθεση των 450.000 που φέρεται να εισέπραξε από τη Siemens, καθώς απεβίωσε ο εφέτης Αγγελής Τριαντόπουλος, που προήδρευε της διαδικασίας. Ο εφέτης, ένας έντιμος, και σοβαρός δικαστής, πέθανε σε ηλικία μόλις 58 ετών αφού ταλαιπωρούνταν τους τελευταίους μήνες από καρκίνο και είχε υποβληθεί σε θεραπείες.

Η υπόθεση ξεκίνησε να εκδικάζεται τον Νοέμβη του 2013 και ειχε φτάσει στο στάδιο των απολογιών, όμως ειχε διακοπεί λογω της αποχής των δικηγόρων αρχικά και λόγω της ασθένειας εν συνεχεία για τον Σεπτέμβριο. Η απώλεια του Προέδρου δημιουργεί ανυπέρβλητο εμπόδιο στη συνέχιση της δίκης και πρέπει συνεπώς να ξεκινήσει από την αρχή. Ο μη ορισμός αναπληρωτή δικαστή σύμφωνα με πηγές του Εφετείου, οφείλεται στο γεγονός ότι η δίκη είχε μόνο 5 κατηγορούμενους και λίγους μάρτυρες και η εκτίμηση ηταν ότι θα ολοκληρωθεί πολύ γρήγορα, κάτι όμως που δεν συνέβη.   

Εν τω μεταξύ η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου και η Εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου ζήτησαν όλα τα έγγραφα που αφορούν στην υπόθεση της μετάφρασης του βουλεύματος για την κύρια υπόθεση της Siemens με τους 61 κατηγορούμενους που αναβλήθηκε επ' αόριστον. Οι ανώτατοι παράγοντες της δικαιοσύνης θα μελετήσουν τα έγγραφα και θα αποφάσισουν αν θα παρέμβουν ή όχι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή