ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μους γιαουρτιού με γλυκό «πέστο» δυόσμου

ΑΝΝΑ ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΟΥ

Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Γλυκά, Συνταγές, Επιδόρπια, Γιαούρτι

Προετοιμασία: 15΄ / Αναμονή: 2 ώρες / Εύκολο
 

Υλικά: (για 10 μικρά μπολ)

Για τη μους
  • 1 κιλό γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
  • 1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
  • ο χυμός και το ξύσμα από 2 μικρά, ακέρωτα λεμόνια


Για τη σάλτσα

  • τα φύλλα από 1 μάτσο δυόσμο, καλά πλυμένα και στεγνωμένα
  • ο χυμός και το ξύσμα από 2 μικρά ακέρωτα λεμόνια
  • 4 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη


Διαδικασία

Μους: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και αφράτη μους και αδειάζουμε, μοιράζοντας ισόποσα, σε μικρά μπολ.

Χτυπάμε στον πολυκόφτη που διαθέτουμε, ή σε ένα γουδί, όλα τα υλικά για τη σάλτσα μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα. Στολίζουμε με τη σάλτσα τη μους γιαουρτιού και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες, μέχρι να κρυώσει και να σφίξει. Αν θέλουμε, αντί για σάλτσα δυόσμου, μπορούμε να βάλουμε κομπόστα ροδάκινο ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας ή και γλυκό του κουταλιού.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ