Μακ Νιλ, ο επιστήμονας που άλλαξε τη ματιά στην Ιστορία

Μακ Νιλ, ο επιστήμονας που άλλαξε τη ματιά στην Ιστορία

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εφυγε» πλήρης ημερών ο διακεκριμένος ιστορικός και συγγραφέας Ουίλιαμ X. Μακ Νιλ, ο οποίος έγινε ευρύτερα γνωστός από το έργο του για την παγκόσμια ιστορία. Η έρευνα για το βιβλίο του, «The Rise of the West: A History of the Human Community» (1963), που κέρδισε το National Book Award στον τομέα της Ιστορίας, διήρκεσε μία δεκαετία. Το βιβλίο έγινε μπεστ σέλερ και άλλαξε τον τρόπο θέασης της Ιστορίας, καθώς έδωσε έμφαση στις επιδράσεις μεταξύ εθνών και πολιτισμών που διαμόρφωσαν την παγκόσμια ιστορία και οδήγησαν στην άνοδο της Δύσης μετά το 1500 μ.Χ.

Ο Αμερικανοκαναδός Ουίλιαμ X. Μακ Νιλ γεννήθηκε το 1917, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου και στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις στη Χαβάη και στην Καραϊβική, και ως στρατιωτικός ακόλουθος της εξόριστης ελληνικής και γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης στο Κάιρο. Εγραψε πάνω από 20 βιβλία και δίδαξε Ιστορία επί τέσσερις δεκαετίες στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου. Από τον γάμο του απέκτησε τέσσερα παιδιά. Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από τον γιο του και ιστορικό Τζον Ρόμπερτ Μακ Νιλ, με τον οποίο συνέγραψαν το βιβλίο «The Human Web: A Bird’s-Eye View of World History» (2009). Ηταν 98 ετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή