Συνελήφθη άτομο με μαχαίρι έξω από τη δίκη της ΧΑ – Τι κατέθεσε η αδελφή του Ρουπακιά

Συνελήφθη άτομο με μαχαίρι έξω από τη δίκη της ΧΑ – Τι κατέθεσε η αδελφή του Ρουπακιά

3' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκδοχή του Γιώργου Ρουπακιά για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα μετέφερε η αδελφή του, Χρυσούλα, καταθέτοντας ενώπιον του δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

«Εκείνος τα αποδίδει όλα στην κακή συγκυρία  γεγονότων και συμπτώσεων», είπε η αδελφή του και αφηγήθηκε  στο δικαστήριο ποια ήταν η περιγραφή που έκανε ο Ρουπακιάς  στον δικηγόρο που τον επισκέφθηκε στη ΓΑΔΑ λίγες ώρες μετά την δολοφονία . «Ο δικηγόρος μου μετέφερε πως ο αδελφός μου τσακώθηκε με το παλικάρι και όταν κάποιοι, 4 με 5 άτομα, πήγαν να τον τραβήξουν έξω από το αυτοκίνητο» είπε η Χρυσούλα Ρουπακιά και συνέχισε «από το φόβο του πήρε το μαχαιράκι που είχε στο ντουλαπάκι και του έκανε δυο γρατζουνιές. Όπως ήταν σκυμμένος βγαίνοντας από το αυτοκίνητο έκανε με το χέρι του έτσι (σ.σ. έδειξε την κίνηση με τα χέρια της) και του έκανε (σ.σ. του Φύσσα) δυο γρατζουνιές στην κοιλιά  Ήταν σκυμμένος δεν έβλεπε  που χτυπάει… Έβλεπε μόνο πόδια».

Η μάρτυρας υποστήριξε πως ο αδελφός της ειδοποιήθηκε, όπως έμαθε αργότερα, για να σπεύσει στην Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας και ακολούθησε συγκεκριμένα άτομα χωρίς ωστόσο, όπως ο ίδιος της έχει πει, να γνωρίζει τον προορισμό τους.

Η Χρυσούλα Ρουπακιά περιέγραψε τον αδελφό της ως ήρεμο άνθρωπο.   «Δεν ήταν των εντάσεων, ήταν συζητήσιμος… Δεν είχε διάφορες με κανέναν. Δεν ήταν επιθετικός» είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου αν «ήταν εξοικειωμένος με τα μαχαίρια», εκείνη απάντησε αρνητικά. «Ακόμη και το ψωμί και το κρέας, το έκοβε με το χέρι. Δεν ξέρω πως έγινε».

Αμέσως μετά την διακοπή της δίκης η πολιτική αγωγή ζήτησε ενημέρωση από το δικαστήριο καθώς όπως είπε έγινε γνωστό ότι συνελήφθη  ένα άτομο να επιχειρεί να εισέλθει στη δικαστική αίθουσα, έχοντας στην κατοχή του μαχαίρι 5 με 6 εκατοστών. «Θα θέλαμε να μάθουμε τι χαρακτηριστικά έχει αυτό το πρόσωπο, διότι έχουμε πληροφορίες σε ποιο μπλοκ ανήκει, διότι έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά», ανέφερε στο ακροατήριο ο συνήγορος πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Παύλου Φύσσα. «Δεν γνωρίζουμε ποιος ήταν αλλά όλα σταμάτησαν εκτός αίθουσας, δεν μπορεί να σας δώσει πληροφορίες παραπάνω για αυτό το δικαστήριο. Το περιστατικό έγινε εκτός ακροατηρίου απάντησε η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη προσθέτοντας «τα μηχανήματα που υπάρχουν στις εισόδους εξυπηρετούν  θέματα ασφαλείας . Όλα σταμάτησαν εκεί».

Τον κάλεσαν να πάει  την Τοπική της Νίκαιας

Η Χρυσούλα Φύσσα κατέθεσε ότι η νύφη της, της είπε πως ο Ρουπακιας  έφυγε  από το σπίτι τους όταν του  τηλεφώνησε ο Δήμου για να πάει στην Τοπική της Νίκαιας γιατί κάτι ειχε συμβεί . «Γνωρίζεις κάτι» τον ρώτησε ο Δήμου  και εκείνος απάντησε «δεν γνωρίζω ξεκινάω για εκεί και βλέπουμε». Ετοιμάστηκε έφυγε  και τα νέα του τα μάθαμε  όταν πια ήταν στο Τμήμα του Κερατσινίου.

Πρόεδρος : Γνώριζε από κάπου τι είχε συμβεί;

Μάρτυρας : Όπως μου είπε αργότερα δεν γνώριζε. Θεώρησα πιο σημαντικό να μάθω τι έχει συμβεί και όχι λεπτομέρειες…

Η μάρτυρας αναφέρθηκε στις προσπάθειες της να βρει δικηγόρο καθώς όπως κατάθεσε από τις 9 το πρωί της ίδιας ημέρας ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραια είχε επικοινωνήσει με τα μέλη του ζητώντας τους να μην αναλάβουν την υπεράσπιση του αδελφού της.

Όπως είπε είδε για πρώτη φορά από κοντά, τον αδελφό της, στις φυλακές Μαλανδρίνου.

«Οταν τον είδα στη φυλακή μου είπε και πάλι και τα ίδια πράγματα».

Μου είπε «το πιστεύεις δεν το πιστεύεις έτσι έγινε». Πήγε στην τοπική, μου είπε, και τους ακολούθησε χωρίς να ξέρει που πάνε .

Ακόμη και σήμερα δεν πιστεύω μέσα μου πως ο αδελφός μου έχει διαπράξει αυτή την πράξη. Εκείνος το παραδέχεται «δυστυχώς εγώ το έκανα», μου είπε στο τηλέφωνο μέσα από τη ΓΑΔΑ.

Πρόεδρος: Πότε  έμαθε εκείνος τι πάει να κάνει;

Μάρτυρας: Δεν το γνωρίζω… μου είπε ότι δεν γνώριζε τον Φύσσα.

Πρόεδρος: Αφού δεν τον ήξερε γιατί τον χτύπησε;

Μάρτυρας: Λέει πως ήταν ο πρώτος από τα άτομα που τον τράβηξαν έξω από το αμάξι. Δεν έβλεπε  πρόσωπα μόνο πόδια, γιατί είναι σκυμμένος.

Η μάρτυρας ισχυρίστηκε ήταν εκείνη που  είχε αγοράσει το μαχαίρι του φόνου.

«Το μαχαίρι το είχα αγοράσει εγώ για τη δουλειά. Κόβουμε και βλέπουμε το εμπόρευμα», είπε χαρακτηριστικά.

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή