ΣΥΝΤΑΓΕΣ

«Φλογέρες» με φέτα και μέλι

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΕΣΚΙΑΣ

Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Ζύμες / Πίτες / Τάρτες, Μέλι, Φέτα, Τυριά, Συνταγές, Ορεκτικά

Προετοιμασία: 30΄, Τηγάνισμα: 15΄ - 20΄

Υλικά (για 4 άτομα)
  • 12 φύλλα για σπρινγκ ρολς (θα τα βρούμε συσκευασμένα, στα γνωστά σούπερ μάρκετ, στο ράφι με τα κινέζικα τρόφιμα· αλλιώς, χρησιμοποιούμε 2 λεπτά φύλλα κρούστας, κομμένα το καθένα σε 6 τετράγωνα κομμάτια)
  • 12 μπαστουνάκια σκληρής φέτας, μήκους 6 - 8 εκ. και πάχους περίπου 1½ εκ.
  • άφθονο ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
  • 200 γρ. μέλι, αρωματικό


Διαδικασία

Μαλακώνουμε τα φύλλα για σπρινγκ ρολς, ακολουθώντας προσεκτικά τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους.

Βάζουμε από ένα μπαστουνάκι φέτας κατά μήκος του κέντρου κάθε φύλλου και τυλίγουμε σε ρολό, φέρνοντας προς τα μέσα και τις άκρες του. Φτιάχνουμε έτσι 12 μικρά ρολά.

Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε άφθονο ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει. Τηγανίζουμε τα ρολάκια ανά τρία, για 2 λεπτά το πολύ, γυρίζοντάς τα διαρκώς μέσα στο λάδι, μέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν τραγανά, αλλά όχι να σκουρύνουν.

Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Η φέτα στο εσωτερικό κάθε ρολού θα έχει μισολιώσει, έχοντας πάρει μορφή πυκνής κρέμας. Οσο είναι ακόμα ζεστά, τα μοιράζουμε σε πιάτα ή μπολάκια και τα περιχύνουμε με μέλι.  

Τι πίνουμε:  Ενα ημίξηρο λευκό κρασί από Μοσχάτο.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ