Παιχνίδια επικοινωνίας με την ψήφιση του εκλογικού

Παιχνίδια επικοινωνίας με την ψήφιση του εκλογικού

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μικρή αλλαγή, άγνωστης πραγματικής αιτίας, επιδίωξε και πέτυχε το μέγαρο Μαξίμου στο σχεδιασμό των κοινοβουλευτικών διαδικασιών για τη συζήτηση και ψήφιση του εκλογικού νόμου: Ενώ αρχικώς ήταν προγραμματισμένο η συζήτηση να αρχίσει το απόγευμα της Τρίτης και να ολοκληρωθεί την Τετάρτη, σε συνεδρίαση που θα άρχιζε από το πρωί και με ψηφοφορία αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας, τελικώς έγινε ανεπισήμως απόψε γνωστό πως οι συνεδριάσεις θα είναι τρεις, όλες απογευματινές και η ψηφοφορία προγραμματίζεται για το βράδυ της Πέμπτης 21 Ιουλίου.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, προσκείμενες στην πλειοψηφία, η αλλαγή αυτή δρομολογήθηκε «προκειμένου να υπάρξει άνεση χρόνου για ομιλίες βουλευτών και πολιτικών αρχηγών». Ωστόσο, τέτοιες αλλαγές, στο παρελθόν, αποφασίζονταν μόνον όταν κατά την πρώτη ημέρα της κοινοβουλευτικής συζήτησης διαπιστωνόταν πως εγγράφονται στον κατάλογο ομιλητών πολλοί, και τούτου δοθέντος άλλαζε ο αρχικός προγραμματισμός, με στόχο να υπάρχει άνεση χρόνου για τις τοποθετήσεις όλων.

Η μόνη εκτίμηση που έως τώρα καταγράφεται στις συζητήσεις στο Περιστύλιο, αναφορικά με τα αίτια της εν λόγω αλλαγής, «φωτογραφίζει» μια επικοινωνιακού χαρακτήρα προσπάθεια της κυβέρνησης να δείξει διάθεση ευρύτατου διαλόγου, ως μια «απάντηση» στην διαμορφούμενη αυτή την ώρα κατάσταση, σύμφωνα με την οποία ο «στόχος» των 200 «ναι» προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος από τις αμέσως επόμενες εκλογές, απομακρύνεται μάλλον οριστικά. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή