«Μας είχε λείψει η Αγορά»

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Επιτέλους, άνοιξε! Μας είχε λείψει». Αυτή είναι μία από τις συγκινητικές αντιδράσεις των παλαιότερων κατοίκων της Κυψέλης, μόλις ο Δήμος Αθηναίων αφαίρεσε τις λαμαρίνες και αποκάλυψε τη Δημοτική Αγορά στη Φωκίωνος Νέγρη. Από τη δημόσια διαβούλευση που ξεκίνησε πέρυσι έως την πλήρη αποκατάσταση του κτιρίου, φτάσαμε στις 17 προτάσεις που κατατέθηκαν από ομάδες για να αναλάβουν τη διαχείριση της Αγοράς. Αυτές οι προτάσεις θα αξιολογηθούν από επιτροπή που έχει προσκαλέσει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, η οποία αποτελείται από τους Αρη Καλαντίδη, πολεοδόμο και διευθυντή του Institute of Place Management, Πέτρο Μάρκαρη, συγγραφέα, Σταύρο Μπένο, πρόεδρο του σωματείου «Διάζωμα», Βασίλη Φουρλή, πρόεδρο του ομίλου Φουρλή, και Αμαλία Ζέπου, αντιδήμαρχο Κοινωνίας των Πολιτών. Οι ομάδες που θα προκριθούν στη δεύτερη φάση της αξιολόγησης θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 22 Ιουλίου και θα κληθούν να υποβάλουν αναλυτικά σχέδια για το μοντέλο λειτουργίας της αγοράς μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου.

Οπως ανέφερε στην «Κ» η Κατερίνα Αποστολοπούλου, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του πρότζεκτ της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, οι προτάσεις που κατατέθηκαν ακολούθησαν πλήρως τις προϋποθέσεις που είχε θέσει ο δήμος. Πέραν αυτών, κάποιες ομάδες κατέθεσαν, εν γνώσει τους, προτάσεις για τη διαχείριση ενός μόνον τμήματος της Αγοράς. Η κ. Αποστολοπούλου τόνισε ότι αυτές οι προτάσεις έχουν επίσης καταγραφεί και ίσως αφομοιωθούν από τον τελικό διαχειριστή ή κάποιες από αυτές αξιοποιηθούν στις ανοικτές δράσεις της Αγοράς τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Προς το παρόν, στην Αγορά λειτουργεί ΚΕΠ, ενώ όλοι οι χώροι του κτιρίου είναι ανοικτοί στο κοινό.

Το άνοιγμα της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης μπορεί να σημάνει τη νέα εποχή για τη γειτονιά. Αρκεί οι Αθηναίοι να καταλάβουν τη σημασία ενός νέου, φωτισμένου «κέντρου εντός του Κέντρου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή