Αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ για τα στοιχεία της UBS

Αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ για τα στοιχεία της UBS

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληρή πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε στον απόηχο της αποκάλυψης για την έρευνα που διεξήχθη στην οικία του πρ. στελέχους της UBS και επικεφαλής του ΤΧΣ μέχρι το Μάρτιο του 2015 κ. Χρ. Σκλαβούνη με στόχο την ανεύρεση στοιχείων για φοροδιαφυγή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στη Ν.Δ., κάθως ο κ. Σκλαβούνης είναι μέλος της Επιτροπής Προγράμματος του κόμματος, σημειώνοντας ότι «είναι το κόμμα των offshore, της φοροδιαφυγής και της διαπλοκής».

Για αθλιότητες, προκειμένου να αντιμετωπίσει την οργή του κόσμου, που γιγαντώνεται από την ανελέητη φορολογική σφαγή και τις περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις έκανε λόγο η Νέα Δημοκρατία, προσθέτοντας ότι «για διαπλοκή, αδήλωτα εισοδήματα και ακίνητα, συμμετοχή σε εταιρείες που παίρνουν δημόσια έργα και offshore, ας ρωτήσει τον καναλάρχη – Υπουργό κ. Παππά, τους κ. Φλαμπουράρη και Σταθάκη και βέβαια το όργανό τους, την Αυγή».

Η αποκάλυψη της έρευνας στην οικία Σκλαβούνη, που σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος κατόπιν Εισαγγελικής παραγγελίας, αναζωπυρώνει την αντιπαράθεση των δύο κομμάτων στο πεδίο της διαφάνειας.

Δεν είναι τυχαίο ότι, νωρίς την Τρίτη, η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Όλγα Γεροβασίλη έσπευσε να κάνει λόγο για προσήλωση της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της διαφθοράς και της διαπλοκής ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως «η UBS ελέγχεται ως ύποπτη για εκατοντάδες υποθέσεις φοροδιαφυγής, οι οποίες είχαν περιέλθει στα χέρια των ελληνικών αρχών ήδη από το 2012. Ωστόσο, το 2013, ο Χρ. Σκλαβούνης, πρώην διευθυντής της στην Ελλάδα, αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά τοποθετούμενος στην προεδρία του ΤΧΣ. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ., Κ. Μητσοτάκης, τοποθέτησε τον Χρ. Σκλαβούνη τον περασμένο Φεβρουάριο στην ομάδα των  εμπειρογνωμόνων της, δίνοντάς του μάλιστα το χρίσμα του υπεύθυνου για τον τομέα ανάπτυξης». 

Από την πλευρά της, η Συγγρού σχολιάζει ότι όσο η κοινωνική και οικονομική πίεση θα αυξάνεται, η κυβέρνηση θα καταφεύγει σε τεχνάσματα και σπασμωδικές κινήσεις προκειμένου να αλλάξει την ατζέντα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή