«Ανοίγουν στόματα» στα Εξάρχεια

«Ανοίγουν στόματα» στα Εξάρχεια

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πόλεμος «σκιών» μαίνεται τις τελευταίες ημέρες στα Εξάρχεια, με αφορμή την εκτέλεση του Αιγύπτιου ντίλερ ναρκωτικών, γνωστού με το ψευδώνυμο «Χαμπίμπι» και την ανάληψη ευθύνης από την πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Ενοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων». Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τις τελευταίες ημέρες στις υπηρεσίες Ασφαλείας της Αττικής φτάνουν επώνυμες και ανώνυμες πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα των δραστών της εν ψυχρώ δολοφονίας του 36χρονου, το πρωί της 7ης Ιουνίου στην οδό Θεμιστοκλέους. Οπως επισημαίνουν, άτομα που εμφανίζονται ως «πληροφοριοδότες» και γνώστες όσων εκτυλίσσονται στην περιοχή των Εξαρχείων έχουν έρθει σε επικοινωνία με αστυνομικούς της Ασφάλειας, υποδεικνύοντάς τους τα άτομα που φέρονται να πήραν μέρος στο σχέδιο δολοφονίας του «Χαμπίμπι». Συγκεκριμένα, περιγράφουν τους δράστες ως Ελληνες και Αλβανούς που κινούνται στην περιοχή.

Αρμόδιοι αστυνομικοί αποδίδουν την εξέλιξη σε ένα εσωτερικό ξεκαθάρισμα που συντελείται στα Εξάρχεια και καταβάλλουν προσπάθεια να ελέγξουν την αξιοπιστία των πληροφοριών που φτάνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στα γραφεία τους. Εξάλλου, παρά την ανάληψη ευθύνης για τη δολοφονία του «Χαμπίμπι» από την οργάνωση «Ενοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων», η έρευνα για την υπόθεση δεν ανετέθη στην Αντιτρομοκρατική, αλλά παρέμενε, μέχρι χθες τουλάχιστον, στα χέρια των αξιωματικών του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας. «Οι πληροφορίες μπορεί να αποδώσουν πολλά ή να μας οδηγήσουν σε αδιέξοδο» ήταν η απάντηση στην «Κ» ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., που κλήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών. «Είναι πάντως γεγονός», προσέθεσε, «ότι στα Εξάρχεια έχουν αρχίσει να ανοίγουν στόματα».

Με τις τελευταίες εξελίξεις συσχετίζονται και οι χθεσινές έρευνες της υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας στα σπίτια τριών μελών της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας». Μέλος της ομάδας, εξάλλου, είχε επώνυμα καταγγείλει τη δράση του 36χρονου Αιγυπτίου («ο οποίος καθημερινά διακινεί ναρκωτικά στην πλατεία»), αρκετούς μήνες πριν από τη δολοφονία του στον πεζόδρομο της οδού Θεμιστοκλέους. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, οι έφοδοι στα σπίτια των αντιεξουσιαστών έγιναν έπειτα από ανώνυμη καταγγελία στην Αστυνομία, σύμφωνα με την οποία στα σπίτια των τριών αναρχικών υπήρχαν κρυμμένα όπλα. Η ίδια πηγή διευκρίνισε ότι ο ανώνυμος πληροφοριοδότης είχε ξενική –πιθανόν αλβανική– προφορά, σύμφωνα τουλάχιστον με τη μαρτυρία του αστυνομικού που κατέγραψε το σχετικό τηλεφώνημα. Πάντως, από τους ελέγχους στα σπίτια δεν προέκυψαν ευρήματα.

Καταγγελία για την υπόθεση αναρτήθηκε στο Athens Indymedia, όπως εξάλλου και ένα κείμενο που φέρει την υπογραφή «σύντροφοι και συντρόφισσες από τον αναρχικό χώρο» και ασκεί κριτική σε όσα αναφέρονται στην προκήρυξη ανάληψης ευθύνης για τη δολοφονία του Αιγύπτιου ντίλερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή