Η… διάρρηξη δεν είναι απαραίτητη

Η… διάρρηξη δεν είναι απαραίτητη

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το εμβληματικό ξενοδοχείο Watergate στην Ουάσινγκτον, ταυτισμένο με το σκάνδαλο του 1972 που οδήγησε στην παραίτηση του προέδρου Νίξον, άνοιξε πριν από ένα μήνα και πάλι τις πόρτες του μετά την ανακαίνιση, που κόστισε 125 εκατομμύρια δολάρια και κράτησε εννιά χρόνια.

Μπορεί εσωτερικά να είναι πλέον πλήρως εκσυγχρονισμένο, με 336 υπερπολυτελή και κομψά δωμάτια και σουίτες, δεν επιδιώκει ωστόσο να απαρνηθεί το σκανδαλώδες παρελθόν του.

Η πρόσοψη του 1967, δημιουργία του Ιταλού αρχιτέκτονα Luigi Moretti, έχει διατηρηθεί ανέπαφη, το μπαρ, πολλά έπιπλα, ακόμη και οι στολές του προσωπικού, σχεδιάστηκαν με έμπνευση από τη δεκαετία του ’60, ενώ πινελιές εδώ κι εκεί σας κλείνουν με αυτοσαρκασμό το μάτι, όπως οι κάρτες-κλειδιά στις οποίες αναγράφεται η φράση «Δεν είναι απαραίτητη η διάρρηξη» ή τα στυλό με τυπωμένη πάνω τους τη φράση «Κλάπηκαν από το ξενοδοχείο Watergate», τα οποία μπορείτε να πάρετε μαζί σας φεύγοντας.

www.thewatergatehotel.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή