Ο τρόμος των «μοναχικών λύκων» του Ι.Κ.

Ο τρόμος των «μοναχικών λύκων» του Ι.Κ.

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάγκη η Γερμανία να μάθει να ζει με τον φόβο των επιθέσεων «μοναχικών λύκων» από το Ισλαμικό Κράτος κατέδειξε χθες ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Τόμας ντε Μεζιέρ, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν θα διασυνδεθεί η προχθεσινή επίθεση του νεαρού Αφγανού εναντίον επιβατών τρένου, η οποία σημειώθηκε στη Βαυαρία και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό πέντε ανθρώπων, με την πολιτική χορήγησης ασύλου σε πρόσφυγες.

Ο δράστης της επίθεσης στο Βίρτσμπουργκ, ο οποίος τελικά έπεσε νεκρός από τις σφαίρες της αστυνομίας, είχε αιτηθεί άσυλο από τη Γερμανία και ήταν, σύμφωνα με τις Αρχές, από το Αφγανιστάν.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Ντε Μεζιέρ, υπάρχουν στοιχεία τα οποία υποδεικνύουν ότι τελικά ήταν από το Πακιστάν. Ο νεαρός είχε φτάσει στη χώρα ως ασυνόδευτός ανήλικος, αλλά, κατά πληροφορίες, είχε δηλώσει ψεύτικη ηλικία και ήταν ενήλικος. Ο δράστης εμφανίζεται και σε βίντεο του Ισλαμικού Κράτους να ορκίζεται ότι θα γίνει «μάρτυρας» σε αποστολή αυτοκτονίας, βίντεο που, σύμφωνα με τον Γερμανό αξιωματούχο, είναι αυθεντικό.

Μεταξύ των τραυματιών της προχθεσινής επίθεσης βρίσκονται και τέσσερις Κινέζοι ταξιδιώτες από το Χονγκ Κονγκ. Τη φρίκη που έζησαν κατά την επίθεση στο τρένο διεκτραγώδησε η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας Γιάου μιλώντας σε ΜΜΕ του Χονγκ Κονγκ. Οπως ανέφερε, οι γονείς της προσπάθησαν να προστατεύσουν τον φίλο της αδελφής της όταν εμφανίστηκε ο νεαρός δράστης κραδαίνοντας μαχαίρια. «Αρχικά ο δράστης επιτέθηκε στον φίλο της αδελφής μου και, όταν οι γονείς μου είδαν τι συνέβαινε, σηκώθηκαν για να βοηθήσουν και τραυματίστηκαν», δήλωσε η Σίλβια Γιάου.

Ο φίλος της αδελφής της Εντμουντ Αου Γεούνγκ και ο πατέρας της οικογένειας βρίσκονται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, ενώ ελαφρύτερα τραυματίστηκαν η μητέρα της οικογένειας και η κόρη της.

Ανακοίνωση Europol

Και ενώ η Γερμανία αλλά και ολόκληρος ο κόσμος πρέπει να μάθει να ζει με τον φόβο των επιθέσεων από «μοναχικούς λύκους» του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωση της Europol αναφέρει ότι αυτού του είδους οι επιθέσεις αποτελούν «τακτική που προκρίνεται από το Ισλαμικό Κράτος και από την Αλ Κάιντα».

Μπορεί την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Ορλάντο των ΗΠΑ, στη Νίκαια της Γαλλίας αλλά και στο Βίρτσμπουργκ της Γερμανίας να ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, όμως «καμία από αυτές δεν είχε προετοιμαστεί, υποστηριχθεί ή εκτελεστεί άμεσα από την οργάνωση αυτή», σημειώνει η Europol, υπογραμμίζοντας τις διαφορές στη φρασεολογία ανάμεσα σε αυτές τις αναγγελίες ανάληψης ευθύνης και σε αυτές που αφορούσαν τις επιθέσεις στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο ή στις Βρυξέλλες τον Μάρτιο. Επίσης, όπως επισημαίνεται στην έκθεση της Europol για τις εξελίξεις της τρομοκρατίας στην Ευρώπη, πέρυσι στη Γηραιά Ηπειρο έχασαν τη ζωή τους σε τρομοκρατικά χτυπήματα 151 άτομα.

Σε κατάσταση συναγερμού βρέθηκαν χθες για ακόμη μία φορά οι Βρυξέλλες, εξαιτίας ενός υπόπτου που έφερε χειμερινό παλτό από το οποίο προεξείχαν σύρματα. Η περιοχή, κοντά στην Πλας ντε λα Μονέ, αποκλείστηκε αμέσως, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο άγνωστος τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο και αναμενόταν να εξετασθεί από ομάδα πυροτεχνουργών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή