Απόρριψη ελαφρυντικών για «Noor One»

Απόρριψη ελαφρυντικών για «Noor One»

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε απόρριψη των αιτημάτων για αναγνώριση ελαφρυντικών, που υπέβαλαν οι καταδικασθέντες της υπόθεσης του «Noor One» προέβη το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά.

Χθες, η έδρα ανακοίνωσε ότι απορρίπτει στο σύνολό τους τα αιτήματα που κατέθεσαν οι κατηγορούμενοι και διέκοψε τη συνεδρίαση για την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε αναμένεται η πρόταση της εισαγγελέως επί των ποινών.

Την Τετάρτη, η εισαγγελέας της έδρας Μαρία Τρουπή είχε προτείνει να απορριφθούν τα αιτήματα όλων των κατηγορουμένων που κρίθηκαν ένοχοι πλην δύο, των Κωνσταντίνου Καρτσώνη και Σταύρου Λάγιου, που, κατά την κ. Τρουπή, επέδειξαν μεταμέλεια και βοήθησαν την έρευνα των διωκτικών και δικαστικών αρχών για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης.

Μετά και τη χθεσινή εξέλιξη, πάντως, ο εφοπλιστής Μάκης Γιαννουσάκης, ο ναυλομεσίτης Γιώργος Μπουρδούβαλης και τρεις Τούρκοι υπήκοοι που κρίθηκαν ένοχοι για ενεργό συμμετοχή στη διαμετακόμιση των δύο τόνων ηρωίνης κινδυνεύουν με ποινή ισόβιας κάθειρξης. Ο Γιαννουσάκης ευελπιστούσε σε μέτρα επιείκειας που θα του επέτρεπαν να «σπάσει» την ποινή ισόβιας κάθειρξης με την οποία κινδυνεύει. Επεκαλείτο ότι συνεργάστηκε με τις αρχές παρέχοντας πληροφορίες για τους αλλοδαπούς παραλήπτες της ηρωίνης και γι’ αυτό βρίσκεται σε ειδικό καθεστώς «προστασίας» στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα αντί του Κορυδαλλού.

Αντίθετα, ανεπηρέαστοι από τη χθεσινή εξέλιξη παραμένουν ο Ιρανός υπήκοος και οι τρεις Ελληνες που κρίθηκαν ένοχοι για απλή συνέργεια στη μεταφορά των ναρκωτικών. Πρόκειται για τους Παναγιώτη Φάρο, Βασίλη Κουρούβανη και τον πρώην ποδοσφαιρικό παράγοντα Αιμίλιο Κοτσώνη, που συνδέθηκαν με την ιδιοκτησία, τη μίσθωση και την εμπορική εκμετάλλευση του «Noor One». Κινδυνεύουν με ποινές από 2 έως 12 έτη και θεωρείται πιθανό οι τελικές ποινές που θα τους επιβληθούν να έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή