«Οχυρώνεται» το Ρίο ενόψει Ολυμπιακών

«Οχυρώνεται» το Ρίο ενόψει Ολυμπιακών

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με έναν ακόμα πονοκέφαλο, αυτόν μιας πιθανής τρομοκρατικής επίθεσης, εξακολουθεί η προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς του Ρίο. Χθες το απόγευμα η ομοσπονδιακή αστυνομία της Βραζιλίας συνέλαβε δέκα άτομα τα οποία προετοίμαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια της αθλητικής διοργάνωσης. Δεν ήταν μέλη του Ισλαμικού Κράτους, αλλά είχαν προσπαθήσει να επικοινωνήσουν μαζί τους.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Αθλητισμού της Βραζιλίας τόνισε ότι η χώρα δεν υποβαθμίζει καθόλου τον κίνδυνο ενδεχόμενης επίθεσης και για αυτό λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα. «Δεν υποβαθμίζουμε καθόλου το θέμα της ασφάλειας. Η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει όλα τα προτεινόμενα μέτρα που επιβάλλουν τα διεθνή πρωτόκολλα ασφαλείας», τόνισε ο Λεονάρντο Πιτσιάνι μιλώντας προς δημοσιογράφους.

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί Βραζιλιάνοι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι ο κίνδυνος μιας τρομοκρατικής επίθεσης μπορεί να είναι μικρός αλλά είναι πολύ πραγματικός και μάλιστα περισσότερα από 100 κράτη έχουν ενημερώσει τη Βραζιλία ότι θα στείλουν αντιπροσώπους σε ένα ενιαίο κέντρο ασφαλείας που θα λειτουργήσει κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων η Βραζιλία πρόκειται να αναπτύξει 85 χιλιάδες στρατιώτες, αστυνομικούς και άλλα μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας, διπλάσιοι, δηλαδή, από ό,τι στο Λονδίνο του 2012.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή