Πρόγραμμα μείωσης δαπανών στην Π.Α.

Πρόγραμμα μείωσης δαπανών στην Π.Α.

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις πρωτοβουλίες εξοικονόμησης πόρων με σκοπό την πιο αποτελεσματική λειτουργία της Πολεμικής Αεροπορίας παρουσίασε χθες ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, κ. Χρ. Βαΐτσης. Σε αυτό το πλαίσιο στο επόμενο χρονικό διάστημα αποφασίστηκε να κλείσουν ορισμένες μονάδες οι οποίες θεωρούνται κοστοβόρες χωρίς να προσφέρουν κάτι σε αμυντικό επίπεδο, παρά μόνο ως στρατόπεδα που εξυπηρετούν για λόγους εντοπιότητας ή «τόνωσης» της τοπικής οικονομίας. Ετσι, θα κλείσει το ραντάρ του Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη αλλά και εκείνο της Αλεξανδρούπολης. Στην περίπτωση της Αλεξανδρούπολης το ραντάρ θα μεταφερθεί στο Διδυμότειχο, από όπου ο παλαιός εξοπλισμός (δεκαετίας του 1950) θα πεταχτεί. «Εχουμε αντιδράσεις από τοπικούς φορείς, αλλά προχωράμε μπροστά», είπε ο κ. Βαΐτσης.

Ως προς τις δραστηριότητες της Π.Α., ο κ. Βαΐτσης επισήμανε ότι τους τελευταίους δύο – δυόμισι μήνες έχουν μειωθεί σημαντικά οι παραβιάσεις, ωστόσο έχει αυξηθεί σημαντικά ο φόρτος εργασίας στις αεροδιακομιδές ασθενών, κάτι που ροκανίζει τους πόρους του Οπλου. Ο κ. Βαΐτσης εξέφρασε, επίσης, την ανησυχία του για τα μέσα δασοπυρόσβεσης και υπογράμμισε πως το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πρέπει να επιληφθεί με κάποιον τρόπο της κατάστασης, καθώς τα εναέρια μέσα πρέπει να ενισχυθούν. Ως προς την εξεύρεση πόρων, ο Αρχηγός ΓΕΑ αναφέρθηκε στην απόφαση για αντικατάσταση των εκπαιδευτικών αεροσκαφών T-41 με καινούργια και προανήγγειλε την προσπάθεια της Π.Α. να εκπαιδεύει πιλότους από άλλες χώρες καθώς και την εγχώρια πολιτική αεροπορία, τόσο σε επίπεδο αρχικής εκμάθησης (δηλαδή για πιλότους από πολεμικές αεροπορίες ξένων χωρών) όσο και σε επίπεδο μετεκπαίδευσης επί σεναρίων, τα οποία απαιτούνται, πλέον, με βάση τη διαρκή ανανέωση των κανόνων της πολιτικής αεροπλοΐας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή